Banner 980x90

Aizdevums, kura nepieciešamība vispirms ir jāizvērtē

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Ja pienāk situācija, kad steidzami nepieciešami papildus finansiālie līdzekļi, arvien vairāk maksātspējīgu iedzīvotāju, kas sasnieguši pilngadību, izvēlas īstermiņa aizdevēju pakalpojumus. 

Ātrais kredīts internetā ir īslaicīgs aizdevums, ko izsniedz kredītiestādes, kas atrodas nebanku aizdevēju sektorā. Tās piedāvā aizņemties naudu gan fiziskām, gan juridiskām personām bez ķīlas uz termiņu, kas lielākoties nepārsniedz 30 dienas. Tā kā īstermiņa aizdevēji kredīta ņēmējam neprasa ķīlu, tiem ir augstākas procentu, soda un  nokavējuma summas, lai spētu segt izdevumus par tiem kredītiem, kurus kāds nav spējis atmaksāt. 

Īstermiņa aizdevumiem ir dažādi veidi un opcijas:
- ātrais kredīts – naudas aizdevums bez ķīlas un galvojuma;
- SMS kredīts – kredīts, kas tiek pieteikts ar mobilā telefona palīdzību;
- ātrais kredīts internetā – aizdevums, kas jāpiesaka tiešsaistē, tiek izsniegts pēc pāris minūtēm un jāatdod mēneša laikā;
- pirmais kredīts bez komisijas maksas – šāda opcija ir daudziem īstermiņa aizdevējiem, ja aizņemies pirmo reizi;
- kredīts bez ķīlas;
- aizdevums līdz konkrētai summai bez procentu maksas – ātrs īstermiņa naudas aizdevums līdz tik, cik piedāvā aizdevējs, bez procentu maksas. Šis veids ir līdzīgs kā "Pirmais kredīts bez komisijas maksas";
- kredītu kalkulators – sniedz ieskatu par ātro kredītu un izmaksām, tādā veidā ļaujot aizņemties ātrāk un ērtāk.

Ātrie kredīti paredzēti negaidītām situācijām
Katra īstermiņa aizdevēja tiešsaistes vietnē jeb mājaslapā ir informācija par tajā pieejamajiem kredītiem, procentu likmēm, kā arī aizdevuma atdošanas termiņu. Nav ieteicams izmantot ātro kredītu pakalpojumus, ja kredīta ņēmējs nav pārliecināts, kā izsniegto aizdevumu atmaksās. Īstermiņa aizdevums ir paredzēts negaidītām situācijām, izdevīgiem vai neplānotiem pirkumiem, maksājumiem vai citām līdzīgām situācijām. 

Aizņemies atbildīgi!
Ikvienam potenciālajam ātrā kredīta ņēmējam būtu nepieciešams pārliecināties, ka tā kredītvēsture ir pozitīva un nav iekavētu maksājumu vai citi nenomaksāti kredīti. Turklāt ikvienam vajadzētu apdomāt, vai īstermiņa aizdevums ir piemērotākais risinājums situācijā, kad nepieciešami papildus līdzekļi. Pirms aizņemties kredītu, jānovērtē arī sava līdzšinējā finanšu situācija un iespējas kredītu atmaksāt savlaicīgi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)