Banner 980x90

Aptauja: Pieaug iedzīvotāju skaits, kas tuvākajā laikā plāno pamest Baltinavas novadu

Jelgava, 5.nov., LETA. Pieaudzis iedzīvotāju skaits, kas tuvākajā laikā plāno pamest Baltinavas novadu, tostarp, izbraukt no valsts, liecina novada pašvaldības veiktā aptauja.

Izstrādājot Baltinavas novada attīstības programmu 2019.-2025.gadam, pašvaldība veikusi aptauju, kurā 61% respondentu atbildējis, ka tuvāko piecu gadu laikā neplāno mainīt dzīvesvietu. Iepriekšējā plānošanas periodā dzīvesvietu mainīt neplānoja 66%.

Pašvaldību satrauc, ka ir pieaudzis iedzīvotāju skaits, kuri plāno pamest Latviju. Iepriekšējā aptaujā tādu bija 12%, bet šajā aptaujā 16% norādījuši, ka plāno pamest Latviju. Tāpat 22% respondentu ir norādījuši, ka plāno mainīt dzīvesvietu, pārceļoties ārpus Baltinavas robežām.

"Tas apliecina to, ka tendence aizbraukt projām no novada pieaug, kas var katastrofāli atsaukties uz turpmāko iedzīvotāju skaitu novadā," pauda pašvaldībā.

Lai risinātu iedzīvotāju skaita samazināšanās problēmu, pašvaldībai aptaujā ieteikts par galveno un stratēģisko mērķi izvirzīt nodarbinātības veicināšanu un uzņēmējdarbības attīstību, rosinot vēlmi iedzīvotājos atgriezties dzimtajā pusē.

Atbilstoši Centrālās statistika pārvaldes datiem gada sākumā Baltinavas novadā, kas atrodas Krievijas pierobežā, dzīvoja 1000 iedzīvotāju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)