Banner 980x90

Ar LMT atbalstu Balvu novadā uzlabos sabiedrisko dzīvi 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 8.jūnijā, Balvu novada muzejā svinīgi paziņoti un apbalvoti četri "Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) projektu konkursa "LMT Latvijai" Balvu novada uzvarētāji, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē Balvu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītāja Lauma Kaļva.

Pateicoties iegūtajam finansējumam, projekta ietvaros Balvos tiks izveidota "Sajūtu – dabas taka", bērnu un jauniešu futbola komandas iegūs jaunas formas un tiks labiekārtota Balvu Valsts ģimnāzijas teritorija. Balsojumā lielāko atbalstu guva iecere iegādāties akustiskās sistēmas komplektu Sakrālās kultūras centra pasākumu kvalitātes uzlabošanai.

Apbalvošanas pasākumā, kurā pulcējās projektu finālisti, uzvarētājus paziņoja un finālistus sveica Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Cunska, LMT viceprezidente Laura Keršule un LMT biznesa klientu centra "Rēzekne" vadītājs Edgars Repelis.

"Balsojot par iecerēm Balvu novada attīstībai, iedzīvotāji domājuši un darījuši, kā par novada iedzīvotāju sabiedriskās dzīves uzlabošanu, tā arī par veselīga dzīvesveida veicināšanu. Esam gandarīti, ka arī LMT spējis iedzīvotājus iedvesmot idejām novada dzīves pilnveidošanai, lai kopīgiem spēkiem tās realizētu," uzsver LMT viceprezidente Laura Keršule.

No 30 konkursa ietvaros saņemtajām projektu idejām iedzīvotāju balsošanai otrajā kārtā tika izvirzītas 21. Apkopojot balsojuma rezultātus, kopumā tika saņemtas 7540 balsis.

"Var apbrīnot mūsu novada iedzīvotāju uzņēmību. Gribu teikt lielu paldies visiem projektu rakstītājiem, visiem atbalstītājiem. Liels prieks, ka līdzcilvēkiem nav vienalga, kā dzīvojam, prieks, ka ir vēlēšanās vidi, kurā dzīvojam, radīt pievilcīgāku! Balvu novada dome arī turpmāk gaida atsaucību no iedzīvotājiem dažādu ideju un projektu īstenošanā. Reizēm jau vajag tikai atbalstu, kādu domu, kādu labu vārdu par to, kas izdarīts. Bet vislielākais paldies LMT par šo lielisko ideju, par doto iespēju Latvijas novadiem veicināt sabiedrisko dzīvi, radīt skaistu un patīkamu vidi sev apkārt," teic Balvu novada domes priekšsēdētāja vietniece Sarmīte Cunska.

Konkursa pirmajā kārtā projektus vērtēja LMT un Balvu novada pašvaldības žūrija. Lai noteiktu uzvarētājus un finansējuma saņēmējus, par Balvu novada otrajā kārtā izvirzītajiem projektiem balsot varēja Balvu novada pašvaldībā, kā arī interneta vietnes "www.lmt.lv" sadaļā "LMT Latvijai". Savukārt LMT klienti varēja balsot arī īsziņas veidā. 

Šogad konkursā "LMT Latvijai", atbalstot sava novada attīstību, projekta pieteikumus varēja iesniegt ikviens Alūksnes, Balvu, Grobiņas, Jēkabpils, Krāslavas, Mārupes, Tērvetes un Ventspils novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir kādā no minētajiem novadiem.

Kopš 2011.gada visā projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 111 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti 24 Latvijas pilsētās un novados. LMT piecu gadu laikā ir atbalstījis reģionu iedzīvotāju iniciatīvas vairāk nekā 320 000 apjomā, savukārt šogad tika sniegts atbalsts 64 000 apmērā.

Projekta "LMT Latvijai" mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu. 

Balvu novadā "LMT Latvijai" uzvarējušie projekti:

* Kopējam labumam. Sakrālās kultūras centrs vieno Balvu novada iedzīvotājus, kuriem ir interese attīstīties garīgi un gūt dziļāku izpratni par kultūru. Pasākumu apmeklētāju skaitam palielinoties, nepieciešams uzlabot pasākumu norises kvalitāti, iegādājoties akustiskās sistēmas komplektu. Tādējādi tiks nodrošināta dažādu pasākumu norise gan telpās, gan ārpus tām, sagaidot un pavadot Latvijas simtgadi. Projekta iesniedzējs: Mārtiņš Klušs, Balvu Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu Draudze. Piešķirtais finansējums: 2000 eiro.

* Sajūtu – dabas taka. Lai veicinātu bērnu kustību aktivitātes svaigā gaisā un stiprinātu veselību, pirmsskolas izglītības iestāde "Pīlādzītis" izveidos "Sajūtu – dabas taku", kas rosinās maņu – redzes, dzirdes, taustes, ožas un garšas – atmodināšanu. Taka tiks papildināta ar rotaļu elementiem, kas paredzēti līšanai, rāpošanai, līdzsvaram un kāpšanai. Projekta iesniedzējs: Antra Eizāne, Balvu PII "Pīlādzītis". Piešķirtais finansējums: 2000 eiro.

* Bērnu futbola ekipējuma nodrošināšana Balvos un Balvu novadā. Palīdzēsim bērniem piepildīt sapni kļūt par Latvijas izlases futbolistiem vai kādu citu profesijas labākajiem speciālistiem! Latvijas nākotne ir un būs bērni un jaunieši – ļausim viņiem realizēt dzīves sapņus futbolā. Skaistas futbola formas un sakopta vide bērniem ir viens no nosacījumiem, lai noturētos veselīgā, intelektuālā un disciplinētā sabiedrībā. Palīdzēsim lielākajām Ziemeļaustrumu reģiona un Balvu novada bērnu un jauniešu komandām tik pie skaistām, jaunām futbola formām. Projekta iesniedzējs: Gints Grīslis, biedrība "Futbola klubs Balvu Vilki". Piešķirtais finansējums: 2000 eiro. 

Skrienam līdzi vējam – pretī veselīgam dzīvesveidam. Pateicoties LMT atbalstam, Balvu Valsts ģimnāzijas teritorijā tiks izveidota dizainiski kvalitatīva un labiekārtota vide, uzstādot lielizmēra puķu podu ar integrētām sēdvietām ar mērķi veicināt sabiedrisko dzīvi un veselīgu dzīvesveidu, izmantojot 16 jauniegādātos skrituļslidu pārus. Projekta iesniedzējs: Sandra Kindzule, Balvu Valsts ģimnāzijas atbalsta biedrība. Piešķirtais finansējums: 1894 eiro. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)