Banner 980x90

Augustā svinēs Balvu novada svētkus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Šogad Balvu Novada svētki tiek savīti kopā ar kino. Novada svētku dienas gaita sastāvēs no vairākiem kino soļiem, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē Balvu novada Tūrisma informācijas centrs.

Kā pirmais un svarīgākais solis svētku atklāšanas dienā būs dievkalpojums Balvu novada iedzīvotājiem – Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā. Pēc dievkalpojuma solis vedīs uz Balvu pilsētas parku, kur notiks tirgus lustes. Kā nākamais lielais un nozīmīgais solis būs svētku atklāšana "Ezera sonāte" pie Balvu ezera un sveicienu vešana no pagastiem.

Jautrāku un skanīgāku atmosfēru nodrošinās grupa "Alu cilvēki". Nākamais solis turpināsies turpat pie Balvu ezera, kur notiks izrotātu, pašdarinātu peldlīdzekļu parāde "Pūt vējiņi". Sportisks solis vedīs uz Balvu pilsētas parku, kur būs iespēja vērot spēka vīru un zemessargu paraugdemonstrējumus.

Turpat netālu no estrādes uz Brīvības ielas notiks strītbola sacensības. Radošuma iedvesmu varēs smelties Balvu skvērā, kur darbosies radošās darbnīcas un bērniem būs iespēja izkrāsot ielu.

Puķmīļi iekārtos ziedu izstādi skvērā, kas dienas izskaņā tiks arī izsolīta. Ikviens tiek aicināts sakārtot savus ziedus kompozīcijā un to pievienot izstādei. Nākamais solis vedīs atpakaļ uz Balvu pilsētas parku, kur būs iespēja noskatīties Valmieras kinostudijas izrādi bērniem "Kung Fu Panda".

Balvu pilsētas skvērā pie strūklakas "Ūdensroze" soļi uzņems apgriezienus, jo bērniem un pārējiem pasākuma dalībniekiem būs iespēja izbraukt ar elektromobili un retro motocikliem. Paralēli bērnu izrādei nākamais solis vedīs uz Balvu muižu, kur notiks tikšanās ar slaveno kinorežisoru Jāni Streiču, kurš šogad svin savu 80.jubileju. Balvu parkā notiks deju paraugdemonstrējumi – hip-hop, zumbas, rokenrola un modernās dejas un noslēgumā būs skatāma profesionālā dejotāja Aleksandra Ivanova uzstāšanās, kā arī skatītājiem būs iespēja piedalīties dejas meistarklasē.

Skanīgs solis vedīs uz Balvu estrādi, kur būs iespēja izbaudīt Normunda Rutuļa un viņa pavadošās grupas koncertu. Uzreiz pēc koncerta ziedu kompozīciju izsole, jūsu īpašumā varēs nokļūt jebkura ziedu kompozīcija no izstādes. Tuvojoties dienas gaitas izskaņai, soļi vedīs uz netradicionālo braucamrīku parādi – "Limuzīns Jāņu nakts krāsā" un neilgi pēc tam uz svētku gājienu "Mēs no kino". Satiekoties visiem kopā Balvu pilsētas estrādē un izvērtējot dienas laikā nostaigātos kino soļus, būs iespēja izbaudīt Svētku lielkoncertu ar slavenu mākslinieku – Ilonas Bageles, Laimas muzykantu un Nacionālā teātra dziedošo aktieru ansambļa "DRAMA" uzstāšanos. Koncerta izskaņā ugunsšovs. Pēc koncerta svētku zaļumballe kopā ar grupām "Inga un Normunds" un ,,Alu cilvēki".

No plkst.11.00 – Balvu pilsētas parkā būs skatāma ziedu paklāju izstāde, kā arī darbosies fotosalons ar kino rekvizītiem.

Tāpat novada svētku ietvaros būs iespēja vinnēt balvas. Katram dienas laikā nostaigātajam solim un notikumam var piemērot kādu no filmām. Dienas gaitā aizpildot anketu un atrodot katram solim atbilstošo filmu, Tev būs iespēja piedalīties izlozē un iegūt abonementu uz vieskoncertiem Balvu Kultūras un atpūtas centrā 2017.gadā.

Balvu Kultūras un atpūtas centrs aicina radošuma pilnos Balvu novada ļaudis, iestāžu, uzņēmumu vadītājus, darbiniekus, uzņēmējus, iedzīvotāju grupas, pašdarbības kolektīvus piedalīties izrotātu, pašgatavotu peldlīdzekļu parādē Balvu ezerā, ziedu kompozīciju izstādē, netradicionālu braucamrīku parādē un svētku gājienā "Mēs no kino".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)