Banner 980x90

Baltinavas novadā vīrietis ar auto bez tehniskās apskates bēdzis no policijas

Daugavpils, 20.sept., LETA. Baltinavas novadā kāds vīrietis, vadot automašīnu bez valsts tehniskās apskates, nav pakļāvies policijai un bēdzis, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Valsts policijas Balvu iecirkņa policisti, veicot ierasto patrulēšanu, Baltinavas novadā pamanīja kādu aizdomīgu "VW" markas automašīnu, kas piedalījās ceļu satiksmē bez likumā noteiktajā kārtā izietas valsts tehniskās apskates. Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt nepieciešamo pārbaudi, taču transportlīdzekļa vadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apturēt transportlīdzekli un, palielinot ātrumu, metās bēgt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekoja pārkāpējam, ka arī pa skaļruni lika vadītājam apstāties, taču viņš nereaģēja uz likumsargu prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, kuras gaitā vairākas reizes pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, savukārt apdzīvotā vietā traucās ar gandrīz divreiz lielāku ātrumu nekā atļauts. Pēc apmēram četru minūšu garas pakaļdzīšanās, vadītājs savu transportlīdzekli apstādināja un aizbēga no notikuma vietas.

Policija noskaidrojusi, ka automašīnu vadījis kāds 1967.gadā dzimis vietējais iedzīvotājs. Pašlaik viņam ir noformēti divi administratīvo pārkāpumu protokoli.

Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.24 panta 1.daļu, par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, kuram noteiktajā termiņā nav veikta valsts tehniskā apskate, transportlīdzekļa vadītājam paredzēts naudas sodus no 55 līdz 120 eiro.

Savukārt par nepakļaušanos tādas personas atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu), kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, - Administratīvo pārkāpumu kodekss 149.5 panta 5.daļa - vainīgajai personai ir piemērojams administratīvais arests no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliekot naudas sodu no 1200 līdz 1400 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)