Banner 980x90

Balvos aizvadīta Muzeju nakts

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 21.maijā visā Latvijā norisinājās Muzeju nakts. Šī notikuma ietvaros savas durvis Balvos bija vērušas vairākas iestādes. Šī gada akcijas tēma bija "Durvis". Katrs Muzeju nakts apmeklētājs varēja padomāt par atbildēm uz jautājumiem - ko sargā, ko slēpj, ko dāvā un stāsta muzeju durvis, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Balvu Novada muzeja atklāšanas pasākums sākās jau plkst.20.00, kurā piedalījās īpašie viesi – latgaliešu rokgrupa "Dabasu Durovys". Balvu Novada muzejā bija atvērtas visas telpas – varēja apskatīt ne tikai pastāvīgas ekspozīcijas, bet arī izstādi, kas veltīta mūsu novadniekam ģenerālim Valdim Matīsam un Nikolaja Gorkina jubilejas fotoizstādi "Mana zeme, mani draugi…". Lai muzeja apmeklējums kļūtu interesantāks, bija sarūpēti dažādi jautājumi uz kuriem varēja atbildēt tikai paši vērīgākie un uzmanīgākie – bija jāskaita ekspozīcijas, jālasa apraksti par dažādiem amatiem, senajiem priekšmetiem, cilvēkiem. Vairākos apmeklētājos varēja manīt neviltotu aizrautību un interesi pildot šo uzdevumu.

Pie muzeja ēkas varēja apskatīt arī novada amatnieku darinātās durvis un foto prezentāciju muzeja konferenču zālē, kā rezultātā izvēlēties meistaru savu durvju izgatavošanai.

Balvu Valsts ģimnāzijas muzejā bija iespēja tikties ar grāmatas "Sports Ziemeļlatgalē: ceļš līdz Olimpiskajai medaļai" autori Irēnu Šaicāni un kopā pārlapot grāmatu, kas vēsta par bijušā Abrenes un Balvu rajona sporta attīstību un sasniegumiem 20. gadsimtā, kā arī mūsdienām.

Balvu Muižā bija iespēja noklausīties īsu muižas vēsturi, kā arī atklāt seno durvju noslēpumu – ielūkoties muižas pagrabā un redzēt telpu, uz kuru vēl pavisam nesen durvis bija ciet.

Lāča dārzā bija atvērta Ērika Kanaviņa seno amatu darbnīca, kur bija iespējams apskatīt neiedomājami daudz senlietas – dažādus radioaparātus, gludekļus, dažādus koka izstrādājumus, virpu un citas lietas. Drosmīgākie varēja izmēģināt naglu kalšanu, kas nebūt nebija viegls uzdevums.

Iestājoties tumsai, pie Balvu bērnu un jauniešu centra varēja skatīties filmu "Limuzīns Jāņu nakts krāsā", baudīt siltu tēju un atpūsties pēc rosīgā vakara.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)