Banner 980x90

Balvos notiks tradicionālais lauku labumu tirdziņš 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 10.septembrī Balvos, laukumā pie Balvu Kultūras un atpūtas centra notiks tradicionālais lauku labumu tirdziņš, kura ietvaros katru mēnesi no maija līdz pat oktobrim aicina ikvienu iepazīt dažādu jomu Ziemeļlatgales amatu meistarus un tradīciju pratējus.

Kā pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē Balvu novada Tūrisma informācijas centrs, šomēnes tirdziņā iespējams iepazīt Ziemeļlatgales keramiku – keramiķi Jolanta un Valdis Dundenieki piedāvās mini-izstādi tirdziņa laikā, kā arī būs iespēja pašiem līdzdarboties pie podnieka ripas. Savukārt par skanīgu muzikālo atmosfēru gādās Vīksnas tautas nama lauku kapella Ineses Skujas vadībā.

Tirdziņā piedalīties aicina vietējos zemniekus, amatniekus un mājražotājus. Tirgotājiem pieteikšanās obligāta (līdz 8.septembrim) Ziemeļlatgales biznesa un tūrisma centrā: rakstot uz biznesacentrs@balvi.lv, turisms@balvi.lv vai zvanot 26461435, 29272948.

Amatu meistardarbnīcas rīkotas projekta "Ziemeļlatgales amatu meistaru parāde" ietvaros, kas finansēts no Valsts kultūrkapitāla fonda a/s "Latvijas valsts meži" finansētās mērķprogrammas "Latvijas valsts mežu atbalstītā Latgales kultūras programma 2016".

Projekta mērķis - ar amatnieku meistardarbnīcām lauku labumu tirdziņos apmeklētājiem radīt interesi un nodot senās amatu prasmes tālāk sabiedrībai, akcentējot to kultūrvēsturisko nozīmi Ziemeļlatgales nacionālās identitātes saglabāšanā un tūristu piesaistē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)