Banner 980x90

Balvos par 15 500 eiro izveidos BMX trasi un disku golfa laukumu

Daugavpils, 30.maijs, LETA. Biedrība "Spieķi vējā" sadarbībā ar Balvu novada pašvaldību pilsētā veidos BMX trasi un disku golfa laukumu, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldībā.

Disku golfa laukums tiek veidots parkā iepretim degvielas uzpildes stacijai "Virši - A" Lauku atbalsta dienesta atbalstītā projektā.

Projektā paredzētās aktivitātes bija plānots īstenot jau pērn, taču lietainās vasaras dēļ tas neesot bijis iespējams. Patlaban laika apstākļi ir ideāli, lai ierīkotu disku golfa laukumu. Darbus veic Igaunijas firma "DiscSport LLC".

Paralēli tiks ierīkota arī BMX trase. Balvu novada pašvaldība ir uzrunājusi biedrību un lūgusi rast tai iespēju īstenoto projektu papildināt, jo pašvaldība plāno BMX trasi pilnveidot. Idejas realizācijas rezultātā BMX trase kļūs saistoša daudz plašākam novada iedzīvotāju lokam - ģimenēm ar maziem bērniem, kā arī vecākiem cilvēkiem.

Biedrība pašvaldības ideju atbalsta un, saistībā ar minēto, ir lūgusi Lauku atbalsta dienestu atļaut veikt grozījumus projektā.

Projekta mērķis ir veicināt iedzīvotāju iesaistīšanos sabiedriskajā dzīvē un aktivitātēs, kuras veicina veselīgu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu un jaunu zināšanu un prasmju apgūšanu, izveidojot BMX trasi novada jauniešu aktīvās atpūtas pilnveidošanai un ierīkojot disku golfa laukumu, kas būs pieejams visiem novada iedzīvotājiem un viesiem.

Projekts "BMX trases un disku golfa laukuma izveidošana Balvos" tiek īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam aktivitātē "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas". Tā kopējās izmaksas ir 15 557 eiro.

Projektu paredzēts īstenot līdz šī gada beigām. Savukārt disku golfa laukums taps jau līdz 29.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)