Banner 980x90

Balvos par baznīcas apzagšanu aizturēts kāds iepriekš tiesāts vīrietis

Daugavpils, 16.aug., LETA. Balvos aizdomās par baznīcas apzagšanu policijas darbinieki aizturējuši kādu 1963.gadā dzimušu iepriekš tiesātu vīrieti, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Nedēļas nogalē policija saņēma informāciju, ka naktī uz sestdienu, 19.augustu, Balvos izņemot logu, iekļūts pareizticīgo baznīcā. Nenoskaidrota persona iekļūstot dievnamā, nozagusi naudas kastīti ar ziedojumiem. Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess un policisti uzsāka ļaundara meklēšanu.

Pārbaudot vairākas notikušā versijas, Balvu iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki operatīvi noskaidroja iespējamā vainīgā personību un tajā pat dienā Gulbenes iecirkņa apkalpojamajā teritorijā aizturēja aizdomās turamo.

Turpinot darbu, iespējamās vainīgās personas dzīvesvietā tika veikta kratīšana, kuras gaitā izņemti vairāki lietiskie pierādījumi, kā arī lielākā daļa nozagtās naudas. Iespējamais likumpārkāpējs jau agrāk bija nonāca policijas redzesloka, ka arī iepriekš ir bijis tiesāts.

Nozagtā nauda ir atgriezta likumīgajam īpašniekam - Balvu pareizticīgo baznīcai, savukārt aizturētajam vīrietim draud kriminālatbildība par zādzību, kas izdarīta, iekļūstot baznīcas telpās.

Par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa - Krimināllikuma 175.panta 3.daļa - vainīgās personas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)