Banner 980x90

Balvu novadā aiztur četrus Indijas pilsoņus, kuri nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Aizvadītās nedēļas nogalē Latvijas-Krievijas robežu nelegāli mēģināja šķērsot 14 personas, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē.

Piektdien, 3.jūnijā, Balvu novadā robežsargi aizturēja četrus Indijas pilsoņus, kuri iepriekš bija nelikumīgi šķērsojuši valsts robežu, savukārt dienu vēlāk - 4.jūnijā - Zilupes novadā par tādu pašu pārkāpumu robežsargi aizturēja sešus Vjetnamas pilsoņus un vienu Krievijas pilsoni, kas šos cilvēkus pārvietoja.

Naktī no 5.jūnija uz 6.jūniju tika aizturētas vēl trīs valsts robežu nelikumīgi šķērsojušas personas, no kurām, pēc viņu teiktā, divas bija Indijas pilsones un viena Nepālas pilsone.

Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu pret visām personām uzsākts kriminālprocess.

Pēc Krievijas robežsargu sniegtās informācijas, arī viņi aizvadītajā nedēļā bija novērsuši trīs nelikumīgas Krievijas-Latvijas valsts robežas šķērsošanas gadījumus un kopumā aizturējuši 43 Vjetnamas pilsoņus un četrus personu pārvietotājus, visus Krievijas pilsoņus.

Kopš gada sākuma par Latvijas-Krievijas vai Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu ir aizturētas jau 20 personu grupas.

Kopumā šogad par "zaļās" robežas nelikumīgu šķērsošanu aizturēti 136 trešo valstu piederīgie, tostarp 88 Vjetnamas pilsoņi, un 22 personu pārvietotāji, 14 Krievijas, trīs Latvijas, divi Ukrainas, un pa vienam Tadžikistānas, Lietuvas un Moldovas pilsonim, savukārt pērn visa gada garumā aizturēti 463 trešo valstu piederīgie, tostarp 309 Vjetnamas, 70 Irākas, 30 Afganistānas un 25 Krievijas Federācijas pilsoņi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)