Banner 980x90

Balvu novada domē izmaiņas koalīcijā; atlaisti abi vicemēri

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Balvu novada domē notikušas izmaiņas koalīcijā, domes ārkārtas sēdē atlaisti abi domes priekšsēdētāja vietnieki, aģentūra LETA noskaidroja vietējā pašvaldībā.

Ja līdz šim koalīciju Balvu novada domē veidoja pieci Zemnieku savienības deputāti, trīs "Saskaņas centra" deputāti un divi deputāti no saraksta "Par prezidentālu republiku", tad turpmāk Zemnieku savienības deputāti koalīcijā strādās kopā ar trim tautas priekšstāvjiem no Zaļās partijas, kas līdz šim domē bija opozīcijā.

Par Balvu novada domes priekšsēdētāja vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos Ērika Ločmeļa (SC) atlaišanu nobalsojuši deviņi no 12 klātesošajiem deputātiem, divi deputāti balsojuši pret atlaišanu, bet viens atturējies.

Līdzīgi deputātu balsis sadalījās arī balsojumā par Balvu novada domes priekšsēdētāja vietnieka sociālajos un ārējo sakaru jautājumos Jura Boldāna atlaišanu.

Zemnieku savienības un Zaļās partijas deputātus balsojumā atbalstīja arī vienīgais domē ievēlētais priekšstāvis no "Vienotības" saraksta. Neskatoties uz koalīcijas maiņu, Balvu novada domes ārkārtas sēde aizritēja samērā mierīgā gaisotnē.

Lai stiprinātu izpildvaru, pašvaldības deputāti nolēmuši izveidot izpilddirektora vietnieka amatu. Savukārt vietnieks domes priekšsēdētājam turpmāk būs tikai viens.

Iespējams, jau šonedēļ tiks sasaukta vēl viena Balvu novada domes ārkārtas sēde, kurā tiks ievēlēts jauns domes priekšsēdētāja vietnieks, kā arī iecelts izpilddirektora vietnieks. Informācija par to, kas varētu ieņemt šos amatus, pašvaldībā pagaidām netiek publiskota.

Pašvaldības izpilddirektora vietnieks būs atbildīgs par pagastu pārvalžu un saimnieciskajā jomā esošo pašvaldības institūciju darbu, pārzinās kapitālsabiedrību, kurās pašvaldība ir dalībnieks, darbību un veiks citus novada pašvaldības nolikumā noteiktos uzdevumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)