Banner 980x90

Balvu novadā lems par Briežuciema pamatskolas likvidāciju

Daugavpils, 9.febr., LETA. Šodien Balvu novada domes sēdē pašvaldības deputāt lems par Briežuciema pamatskolas likvidāciju, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldībā.

Minēto mācību iestādi plānots likvidēt nepietiekamā skolēnu skaita dēļ, saistībā ar prognozēto skolēnu skaita samazināšanos nākotnē, kā arī lai racionāli izmantotu pašvaldības budžeta līdzekļus.

2015./2016.mācību gadā viena skolēna izmaksas Briežuciema pamatskolā bija 111,94 eiro. Šajā mācību gadā - jau 179,81 eiro mēnesī.

Patlaban Briežuciema pamatskolā mācās 23 skolēni, strādā 14 pedagogi un deviņi tehniskie darbinieki. Paredzams, ka sakarā ar mācību iestādes likvidāciju, lielākā daļa skolēnu turpinās izglītoties četrus kilometrus attālajā Baltinavas vidusskolā, kā arī Balvu valsts ģimnāzijā.

Tā kā daļa skolotāju paralēli darbam Briežuciema pamatskolā vada stundas arī citās mācību iestādēs, ir cerība, ka lielākā daļa pedagogu bez darba nepaliks. Savu iespēju robežās pašvaldība centīsies palīdzēs ar darbā iekārtošanos arī pārējiem skolā nodarbinātajiem.

Briežuciema pamatskolas likvidāciju plānots sākt 1.martā un pabeigt līdz 31.augustam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)