Banner 980x90

Balvu novadā notiks seminārs par ozolu, gobu un vīksnu audzēšanu un izmantošanu

Rīga, 10.okt., LETA. Šodien Balvu novada Lazdulejas pagasta Egļuciema Bērzu ielas "Līņos" plānots seminārs par platlapju - ozolu, gobu un vīksnu - audzēšanas iespējām un pieredzi Latvijā, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Pasākums sāksies plkst. 10.

Pasākuma organizatori informē, ka platlapju audzēšanas un izmantošanas problemātika līdz šim semināros ir reti apskatīta. Šī pasākuma laikā meža īpašniekiem un citiem interesentiem būs iespēja uzzināt par platlapju ekoloģiju un ieaudzēšanu, kā arī koksnes un citu labumu izmantošanu.

Pasākuma pirmajā daļā paredzēti vairāki referāti. Mežsaimniecības konsultante Ginta Ābeltiņa iepazīstinās ar savu referātu par Eiropas Savienības atbalsta pasākumiem meža ieaudzēšanā un atjaunošanā. Mežzinātnes institūta "Silava" vadošais pētnieks Māris Laiviņš pastāstīs par ozolu, gobu un vīksnu audžu izplatību un ekoloģiju. LLU Meža fakultātes Kokapstrādes katedras vadošais pētnieks Uldis Spulle atklās platlapju jeb cieto lapu koku pārstrādes iespējas. Savukārt Žīguru meža muzeja vadītāja Anna Āze pastāstīs par ozola nekoksnes resursiem un to izmantošanas iespējām.

Semināra otrajā daļā interesenti varēs doties dabā, lai iepazītos ar meža īpašnieka Gunāra Buklovska pēdējo 20 gadu laikā izveidotajiem ozolu un citu koku sugu stādījumiem lauksaimniecības zemēs.

Pasākumu rīko Meža konsultāciju pakalpojumu centra Ziemeļaustrumu nodaļa sadarbībā ar meža īpašnieku Gunāru Buklovski.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)