Banner 980x90

Balvu novada pašvaldība vasarā skolēniem nodrošinās 50 darba vietas

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) īstenotais skolēnu vasaras nodarbinātības pasākums sākās 1.jūnijā. Iespēju strādāt vasaras brīvlaikā NVA Balvu filiāles apkalpojošā teritorijā šogad varēs izmantot 87 skolēni. 

Kā pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā, viņi strādās bērnudārzos, skolās, muzejā, lauksaimniecībā, pašvaldības komunālajā saimniecībā un citās darba vietās. Darba devēji skolēniem ir piedāvājuši izmēģināt savas spējas tādās profesijās kā aukļa palīgs, palīgstrādnieks, ceļu būves palīgstrādnieks, lauksaimniecības palīgstrādnieks, projekta vadītāja asistents, automehāniķa palīgs. Pieteikto profesiju vidū ir arī tādas profesijas kā reklāmas aģents un iespieddarbu maketētājs. Strādājot pie darba devējiem, skolēni gūs ļoti vērtīgu praktisku priekšstatu par darba dzīvi, uzzinās, kas ir darba intervija, konkurētspēja, darba līguma noslēgšana, darba pienākumi un darba tiesiskās attiecības. Visvairāk darba vietu pieteikuši un pasākumā skolēnus nodarbinās Balvu novada pašvaldība, piedāvājot darbu 50 skolēniem, Viļakas novada dome – 16, SIA "Liepas Z" – 5.

NVA Balvu filiāles vadītāja Sandra Kindzule saka, ka vēlas uzteikt ikvienu darba devēju, kas piedāvās skolēniem iespēju piedalīties skolēnu vasaras nodarbinātībā – SIA "Sapards", SIA "Diogens audio", Z/S "Dvīņumājas", SIA "Amati", SIA "BKL", SIA "Vaduguns" u.c. Tāpat Balvu filiāles vadītāja mudina darba devējus atbalstīt skolēnu vēlmi strādāt vasarā un nodarbināt viņus savos uzņēmumos arī bez projekta finansējuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)