Banner 980x90

Balvu novadā zīdainis izkrīt no stiprā reibumā esošās mātes rokām un gūst smagas traumas

Rīga, 23.okt., LETA. Balvu novadā stipri iereibuši vecāki nav varējuši parūpēties par vien dažus mēnešus vecu zīdaini, un viņš, izkrītot no mātes rokām, guvis smagas traumas, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Informācija no mediķiem un bāriņtiesas par iespējamo vardarbību pret mazgadīgo policijas Balvu iecirknī saņemta sestdien, 20.oktobrī, pirms plkst.5. Dienestu pārstāvjiem ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka abi vecāki ir acīmredzamā alkohola reibumā. Alkohola koncentrācijas pārbaudē bērna tēvam konstatēts 1,41 promiļu reibums, savukārt zīdaiņa māte bijusi 2,64 promiļu stiprā alkohola reibumā. No notikuma vietas bērns tika nekavējoties nogādāts medicīnas iestādē, savukārt māte, kura pret apkārtējiem uzvedusies agresīvi - atskurbtuvē.

Pašlaik ir noskaidrots, ka abas personas kopīgi lietojušas alkoholiskus dzērienus, savukārt cietušā bērna māte, būdama stiprā reibumā, nav noturējusi bērnu rokās, bērns nokritis uz betona grīdas, gūstot smagu miesas bojājumu - galvas traumu. Policija sākusi kriminālprocesu, izmeklēšana turpinās, tiek skaidroti visi notikušā apstākļi.

Balvu novada bāriņtiesas priekšsēdētājas vietniece Liene Čugurova klāstīja, ka notikuma vietā bijusi arī bāriņtiesas locekle. Konstatējot, ka vecāku rīcība apdraud zīdaiņa dzīvību un veselību, pieņemts vienpersonisks lēmums par aizgādības tiesību pārtraukšana abiem bērna vecākiem. Čugurova klāstīja, ka ģimene iepriekš nebija nonākusi bāriņtiesas redzeslokā, taču pašlaik pastāv aizdomas, ka arī iepriekš vecāku attieksme pret bērnu varētu būt vardarbīga.

VP un novada bāriņtiesa aicina iedzīvotājus nepalikt vienaldzīgiem, un gadījumā, ja ir informācija par nepienācīgiem apstākļiem kādā ģimenē, kas var draudēt bērna veselībai vai dzīvībai, viņa tiesību pārkāpumiem vai neatbilstošu aprūpi, uzreiz ziņot par to bāriņtiesai vai Sociālajam dienestam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)