Banner 980x90

Dabas aizsardzības pārvalde rīkos pārgājienu Numernes valnī

Rīga, 7.febr., LETA. Ziemeļlatgales dabas parkā "Numernes valnis" 17.februārī plkst.11 notiks Dabas aizsardzības pārvaldes (DAP) rīkots izglītojošs pārgājiens, aģentūru LETA informēja DAP Latgales reģionālās administrācijas pārstāve Regīna Indriķe.

Pārgājiena plānotā distance ir aptuveni pieci kilometri. Pasākuma laikā būs iespēja uzzināt par Numernes vaļņa reljefa veidošanos, baudīt ainavas, kā arī apskatīt nesen izveidoto vides objektu "Uguns".

Pārgājienu plkst.11 plānots sākt no dabas parka informācijas stenda. DAP pārstāvji aicina pasākuma dalībniekus izvēlēties laika apstākļiem un iešanai dabā piemērotu apģērbu un apavus, kā arī ņemt līdzi termosu ar siltu dzērienu.

Pieteikšanās dalībai pārgājienā līdz 15.februārim, zvanot Inesei Lipskai pa tālruņa numuru 26101155.

Dabas parks "Numernes valnis" ir iekļauts Latvijas "Natura 2000" Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju sarakstā, un tā lielākā daļa atrodas Kārsavas novadā. "Numernes valnis" ir viena no nedaudzajām vietām valstī, kur var sastapt sausieņu priežu mežus, kas izveidojušies uz osiem vai osveida vaļņiem. Tāpat teritorijā sastopamas tādas retas un aizsargājamas sugas kā ruiša pūķgalve, smiltāju esparsete un zāļlapu smiltenīte. Vaļņa pakājē izskalošanās rezultātā ir veidojušās nedaudz kaļķainas augsnes, kas ir piemērota Latvijā aizsargājamai augu sugai - dzeltenai dzegužkurpītei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)