Banner 980x90

Daudzbērnu ģimenes saņems atlaidi braucieniem reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos

Rīga, 27.jūn., LETA. No šī gada 1.jūlija daudzbērnu ģimenes varēs braukt reģionālo maršrutu autobusos un vilcienos, saņemot atlaidi 25% apmērā no biļetes cenas, paredz šodien valdībā apstiprinātie jaunie Ministru kabineta (MK) noteikumi "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi", iekļaujot daudzbērnu ģimenes locekļus kā jaunu braukšanas maksas atvieglojumu saņēmēju kategoriju.

Atlaide tiks piešķirta daudzbērnu ģimenēm, kas ir valsts īstenotās atbalsta programmas "Latvijas Goda ģimene" dalībnieces un ir saņēmušas "3+ Ģimenes karti".

Iegādājoties biļeti vienam braucienam reģionālo maršrutu autobusā vai vilcienā, daudzbērnu ģimenes locekļiem būs jāuzrāda apliecība "3+ Ģimenes karte" un personu apliecinošs dokuments, kas saskaņā ar Personu apliecinošu dokumentu likumu ir pase vai personas apliecība (ID karte). Saņemt atlaidi 25% apmērā no vienas biļetes cenas varēs jebkurš ģimenes loceklis, kurš ir norādīts "3+ Ģimenes kartē".

Tāpat saskaņā ar jaunajiem noteikumiem kārtība, kādā personas, kuru braucienus 100% apmērā kompensē valsts, saņem pakalpojumu, paliks nemainīga līdz 2020.gada beigām.

Apliecību "3+ Ģimenes karte" Sabiedrības integrācijas fondā var saņemt ģimene, kurā persona viena vai kopā ar laulāto aprūpē vismaz trīs bērnus, tostarp arī audžubērnus vai aizbildnībā esošus bērnus. Daudzbērnu ģimenes bērns var būt arī pilngadīga persona, kas nav sasniegusi 24 gadu vecumu, ar nosacījumu, ka šī persona iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību.

Saskaņā ar MK noteikumiem "Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi" valsts pilnā apmērā kompensē braucienus sabiedriskajā transportā gan reģionālās, gan pilsētas nozīmes maršrutos personām ar I un II grupas invaliditāti, savukārt pirmsskolas vecuma bērniem, bāreņiem, politiski represētām personām biļetes cena tiek kompensēta braucienam reģionālajos maršrutos.

Valsts nozīmes pilsētās, kur sabiedriskajā transportā šobrīd vēl nav ieviests risinājums elektroniskai pasažieru uzskaitei, tāds būs jāievieš līdz 2020.gada 31.decembrim, lai pilsētas domes ne vēlāk kā no 2021.gada datus par pārvadāto personu ar I un II grupas invaliditāti skaitu iesniegtu Autotransporta direkcijā elektroniski. Savukārt reģionālās nozīmes maršrutos paredzētais braukšanas maksas atvieglojumu saņēmēju identifikācijas līdzeklis Satiksmes ministrijai ir jānosaka līdz 2019.gada beigām, lai visu 2020.gadu varētu strādāt pie tā ieviešanas, bet no 2021.gada, kad stāsies spēkā Autotransporta direkcijas sabiedriskā transporta nākotnes koncepcija, tas varētu pilnvērtīgi darboties.

Līdz ar jauno braukšanas maksas atvieglojumu noteikumu spēkā stāšanos, spēku zaudē MK noteikumi Nr.153 "Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)