Banner 980x90

Drons un elpu aizraujoši foto & video materiāli: 4 noderīgi padomi ikvienam

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Agrāk, lai iegūtu patiešām labus kadrus augstāk par zemi, vajadzēja rāpties torņos vai ložņāt pa māju jumtiem, taču tagad viss ir daudz vienkāršāk, ērtāk un arī drošāk. Par to parūpējies drons, taču, lai iegūtais materiāls izceltos uz pārējo bilžu un video rullīšu fona, esam sagatavojuši četrus padomus, kuri Tev noteikti palīdzēs!

Padoms #1: Tev perfekti jāpārzina savs drons (un likumi)
Izklausās pēc pavisam pašsaprotama padoma, vai ne? Taču to vienkārši nedrīkst nepieminēt, jo nereti labāko kadru iegūšanai nepieciešams noreaģēt sekundes desmitdaļu laikā. Vai māki savu dronu momentāni apgriez pa 180 grādiem? Kā rīkosies, ja pēkšņi drons būs ārpus redzamības? Lai šādās situācijas neapjuktu, iemācies pārvaldīt savu dronu dažādās situācijās. Ļoti labs risinājums ir sākumā iegādāties kādu lētāku dronu bez kameras – tādējādi varēsi iemācīties dronu vadīt, bet, ja atgadīsies kāda ķibele, pārdzīvojumi būs mazāki (un kabatai draudzīgāki).

Foto: Pixabay.comFoto: Pixabay.com


Ņem vērā!
Lai vadītu dronu, Tev ir jāievēro konkrēti noteikumi un ar tiem noteikti iepazīsties – pretējā gadījumā Tu ne tikai apdraudēsi savu un apkārtējo drošību, bet arī, ļoti iespējams, iekulsies nepatikšanās!

Padoms #2: izpildi mājasdarbu – papēti lokāciju mājās
Lai pārbaudītu, vai vietas, kuras vēlies iemūžināt, no putna lidojuma patiešām izskatās tik iespaidīgi, kā Tev šķiet, vari ņemt talkā Google Maps – šajā vietnē praktiski visa pasaule iemūžināta no putna lidojuma. Savukārt, ja dodies fotografēt vai filmēt kādu attālāku lokāciju, ir vērts ieskatīties laika ziņu prognozēs. Noteikti ir vērts izmantot tā dēvēto "zelta stundu" jeb laiku neilgi pēc saulrieta, kad debesis mēdz iekrāsoties īpaši skaistos toņos.

Padoms #3: uzņem testa attēlus un video
Esi nonācis kārotajā lokācijā, uzņēmis pāris fotogrāfiju, kas izskatās tīri tā neko, un vēlies doties mājās? Nepareizā attieksme – uzņemto materiālu ļoti lielā mērā var ietekmēt gan gaisma, gan fons un kompozīcija, tāpēc velti laiku, lai uzņemtu foto vai video dažādos augstumos, leņķos un vietās.

Padoms #4: iemācies apstrādāt fotogrāfijas un/ vai video materiālus

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com
Elpu aizraujoša kadra uzņemšana ir tikai sākums – lai tas izskatītos patiešām lieliski, neiztikt arī bez fotogrāfiju vai video materiālu apstrādes. Fotogrāfiju apstrādei noderēs tādas programmas kā:
Adobe Photoshop Lightroom;
Affinity Photo;
GIMP.

Savukārt video apstrādei iecienītas programmas ir Adobe Premiere Elements, Corel VideoStudio Ultimate un Final Cut Pro X (šī programma gan pieejama tikai Apple lietotājiem).

Ja ar foto un video apstrādi esi uz jūs, opcijas ir divas – vai nu doties uz kursiem, vai meklēt informāciju internetā. Ja angļu valoda nav sveša, ievadi meklētājā frāzi Photo/ Video Editing Tips For Beginners un sāc mācīties jau tagad!

Kas ir labākā vieta, kur meklēt dronu? Pačukstēsim priekšā – tas ir interneta veikals 1a.lv, kur piemērots drons atradīsies gan iesācējam, gan rūdītam profesionālim. Ienāc un pārliecinies!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)