Banner 980x90

Glezniecības plenērā "Valdis Bušs 2019" Viļakā pulcēsies mākslinieki no sešām valstīm

Rīga, 26.jūn., LETA. No 15.jūlija Viļakā norisināsies starptautiskais glezniecības plenērs "Valdis Bušs 2019", kurā piedalīsies mākslinieki no sešām valstīm, aģentūru LETA informēja Viļakas novada pašvaldības pārstāve Vineta Zeltkalne.

Pasākumu Viļakas novada dome sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru organizē, lai atdzīvinātu un celtu godā gleznotāja Buša piemiņu, popularizētu glezniecību Latgales reģionā un veicinātu Viļakas atpazīstamību. Šogad starptautiskais glezniecības plenērs saņēmis Latgales kultūras programmas atbalstu 3500 eiro apmērā, projektu līdzfinansē Viļakas novada dome.

Projekta mērķis ir izveidot ceļojošo izstādi ar jaunradītiem mākslas darbiem, lai veicinātu mākslas jaunrades procesu, sekmētu starptautisko sakaru attīstību un kultūras vērtību pieejamību plašākai sabiedrībai. Plenēra laikā tapušo darbu izstādi atklās 26.jūlijā plkst.16 Kultūras un radošo industriju centrā Viļakā.

Plenērā piedalīsies mākslinieki no Latvijas, Lielbritānijas, Indonēzijas, Austrijas, Vācijas un Norvēģijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)