Banner 980x90

Iedzīvotāji aicināti pieteikt idejas Balvu novada attīstībai

"Latvijas Mobilais Telefons" (LMT) projekta "LMT Latvijai" ietvaros piecu gadu laikā ir atbalstījis reģionu iedzīvotāju iniciatīvas vairāk nekā 320 000 eiro apjomā, bet šī gada atbalsts būs 64 000 eiro. LMT sadarbībā ar Balvu novadu pirmdien, 29.februārī, izsludina pieteikšanos projektu konkursa jaunajam posmam, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Iespēja iesniegt projekta ideju sava novada un novadnieku dzīves uzlabošanā ir ikvienam interesentam.

"LMT kā stratēģiski svarīgs uzņēmums nodrošina plašāko 4G interneta pārklājumu visā Latvijā, ļaujot straujāk attīstīties reģioniem. Ātrgaitas interneta pieejamība veicina gan uzņēmējdarbību, gan arī plašākas atpūtas, izklaides iespējas katram iedzīvotājam. Savukārt ar projektu "LMT Latvijai" varam dot vēl papildu impulsu vietējiem darītājiem viņu ideju realizācijai. Apsveicama ir pieaugošā aktivitāte ne tikai iesniedzot projektu idejas, bet arī balsojot par to īstenošanu apkārtnes attīstībā. Aicinām Balvu novada iedzīvotājus, savas pilsētas, ciema vai novada patriotus, nebaidīties uzdrošināties un izmantot sniegtās iespējas!" uzsver LMT prezidents Juris Binde.

Lai piedalītos konkursā, līdz šī gada 14. aprīlim ikviens Balvu novada iedzīvotājs, iedzīvotāju grupa, nevalstiska organizācija vai juridiska persona, kuras deklarētā vai juridiskā adrese ir Balvu novadā, var iesniegt projekta pieteikumu. Projektu īstenošanai novadam paredzēts piešķirt astoņus tūkstošus eiro, katram projektam ir iespēja saņemt no 500 līdz 2000 eiro finansējumu vai līdzfinansējumu.

Ar detalizētiem konkursa noteikumiem var iepazīties novada mājaslapā www.balvi.lv, kā arī portālā www.lmt.lv/lmtlatvijai.

"Projektu konkurss "LMT Latvijai" ir lieliska iespēja novada iedzīvotājiem pašiem iesaistīties savas pilsētas vai pagasta vides uzlabošanā, rakstot un iesniedzot projekta pieteikumus, kā arī ar balsojumu pašiem nosakot labākās iesniegtās idejas. Ar savu iniciatīvu, idejām un uzdrīkstēšanos novada iedzīvotāji var apliecināt, ka saviem spēkiem ir iespējams paveikt daudz labu un noderīgu darbu, stiprinot piederību savai dzīvesvietai. Paldies LMT par šo sniegto iespēju. Ceru, ka iedzīvotāji to novērtēs, izmantos un būs aktīvi!" teic Balvu novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Andris Kazinovskis.

Projektu izvērtēšana norisināsies aprīlī, savukārt balsot par tiem varēs maijā. Pirmajā kārtā projektus vērtēs LMT un Balvu novada domes pārstāvju žūrija, savukārt otrajā kārtā uzvarētājus un finansējuma saņēmējus noteiks tikai paši iedzīvotāji, elektroniski balsojot portālā www.lmt.lv vai aizpildot balsošanas anketas novada domē. Savukārt LMT klientiem būs iespēja balsot arī ar īsziņas palīdzību.

Projekta "LMT Latvijai" mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.

Kopš 2011.gada visā projektu konkursa realizācijas laikā kopumā īstenoti vairāk nekā 110 iedzīvotājiem nozīmīgi projekti visā Latvijā, kam LMT atvēlējis vairāk nekā 320 tūkstošus eiro. Iepriekš projekti realizēti 24 Latvijas pilsētās un novados – Bauskā, Cēsīs, Daugavpilī, Daugavpils novadā, Dobelē, Iecavā, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Līvānos, Madonā, Ogrē, Preiļos, Rēzeknē, Rojā, Saldū, Skrundā, Talsos, Tukumā, Valkā, Valmierā un Ventspilī.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)