Banner 980x90

Īstermiņa aizdevums bez ķīlas – 5 populāri jautājumi un atbildes uz tiem

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Lai arī varētu šķist – kas gan mūsdienu informācijas laikmetā varētu vēl nebūt zināms par kredītiem un aizdevumiem? – , pieejot uz ielas klāt cilvēkam un pajautājot: "Kas ir īstermiņa aizdevums bez ķīlas?", labākajā gadījumā uzrunātais ātri apspēlēs jautājuma priekšmetu un atbildēs: "Tas ir aizdevums uz īsu laiku bez ķīlas", bet šī atbilde neizskaidro, kas tad tas aizdevums īsti ir. Tādēļ ir pienācis laiks atsvaidzināt esošās zināšanas, apgūt ko jaunu un izveidot izpratni par to, kas ir īstermiņa aizdevumi bez ķīlas, kam tos nedrīkst izmantot un rast atbildes uz vēl citiem jautājumiem. Turpini lasīt rakstu un uzzini vairāk!

Kas ir īstermiņa aizdevums bez ķīlas?
Šis ir aizdevuma veids, kas atbilst diviem nosacījumiem – tas ir kredīts uz īsu laiku (galvenokārt Latvijas aizdevēji piedāvā īstermiņa kredītus uz atmaksas termiņu līdz 30 dienām), tādēļ pieejams vien pāris simtu eiro apmērā, un tas ir aizdevums, kura iegūšanai nav nepieciešams ieķīlāt kustamo vai nekustamo īpašumu, kā arī nav vajadzīgs galvotājs.

Kā saņemt šo aizdevumu?
Šāda kredīta noformēšana ir pavisam vienkārša, ērta un ātra – atver izvēlētā aizdevēja mājaslapu, aizpildi pieteikuma anketu, sagaidi kredītspeciālista slēdzienu un pozitīvas atbildes gadījumā saņem naudu savā kontā apmēram 15 minūšu laikā (Latvijas nebanku kreditoru naudas piešķiršanas laiki variē un var būt pat vairākas stundas, tomēr vairumā gadījumu naudas pārskaitījums aizņems 10–15 minūtes, ja banka, kurā ir Tavs konts, uz kuru tiks pārskaitīta nauda, sakrīt ar aizdevēja konta turētāja banku).

​Foto: Shutterstock.com​Foto: Shutterstock.com


Kam nedrīkst izmantot īstermiņa aizdevumus bez ķīlas?
Ņemot vērā vienkāršo aizņemšanās procesu, reizēm prātā mēdz iezagties vieglprātība saistībā ar iegūtās naudas izlietojuma mērķiem. Šos te kredītus NEDRĪKST izmantot:
• izklaides apmaksai;
• emocionāli veikto pirkumu apmaksai (ar emocionālo iepirkšanos apzīmē pirkumus, kas veikti atlaižu vai akciju iespaidā, kas sola izdevīgākus pirkumus, piemēram, "pērc divus kurpju pārus, trešo saņem bez maksas!");
• lielu pirkumu veikšanai (tam paredzēts cits kredītu veids);
• citu parādsaistību segšanai.

Ir ļoti svarīgi izturēties pret īstermiņa aizdevumiem ar tik pat lielu atbildību kā pret jebkuriem citiem "nopietnākiem" kredītiem, jo tieši īstermiņa kredīti visbiežāk kalpo par iemeslu sabojātai kredītvēsturei, kas var sarežģīt Tavu turpmāko dzīvi.

Kas ir sabojāta kredītvēsture un kā tā var ietekmēt Tavu nākotni?
Sabojāta, slikta vai negatīva kredītvēsture ir jēdziens, ar kuru raksturo personas esošos vai bijušos un nokārtotos parādus (kavētus vai neveiktus maksājumus). Personas dati parādnieku datubāzē tiek saglabāti piecus gadus no parādu nokārtošanas brīža, kas nozīmē, ka piecus turpmākos gadus, kopš Tu būsi beidzot nokārtojis parādus ar aizdevēju, Tavas iespējas vajadzības gadījumā saņemt jaunu kredītu tiks pamatīgi ierobežotas, jo tādu aizdevēju, kas gribētu riskēt un aizdot naudu personai ar parādnieka statusu, ir ļoti maz. Turklāt šādā gadījumā gribot negribot nāksies ieķīlāt savu īpašumu kā drošības līdzekli.

Kādiem kritērijiem Tev jāatbilst, lai saņemtu aizdevumu no Credit24?
Šim aizdevējam ir četri vienkārši nosacījumi, pēc kuriem vadoties Tu vari saprast, vai Tev vispār ir iespējams iegūt aizdevumu:
• Tev jābūt Latvijas Republikas pilsonim vai iedzīvotājam ar beztermiņa uzturēšanās atļauju;
• Tev jābūt 18–70 gadus vecam;
• Tev jābūt regulāriem ikmēneša ienākumiem personīgajā bankas kontā;
• Tavām pagātnes finanšu saistībām jābūt nokārtotām pilnībā (jābūt laikus atmaksātiem visiem kredītiem).

Dodies uz Credit24 mājaslapu un pirms aizņemšanās rūpīgi izlasi kredītlīgumu, un neskaidrību gadījumā sazinies ar klientu apkalpošanas speciālistiem, kas labprāt atbildēs uz visiem Tevi interesējošiem jautājumiem!

Un atceries – aizņemies atbildīgi, rūpīgi izvērtējot savas iespējas atmaksāt aizdevumu!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)