Banner 980x90

Ko nozīmē kredīts ar sliktu kredītvēsturi?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Daudzi cilvēki izvēlas aizņemties internetā, jo tas ir salīdzinoši vienkāršs kreditēšanas veids. Parasti kredītkompānijas norāda labu kredītvēsturi kā galveno aizdevuma piešķiršanas kritēriju, taču daži aizdevēji sadarbojas arī ar klientiem, kuriem ir bijusi neveiksmīga aizņemšanās pieredze. Tas, vai kredīts ar sliktu kredītvēsturi ir Tev piemērots, ir atkarīgs no vairākiem faktoriem. 

Vai zini, kas bojā kredītvēsturi un kā no tā izvairīties?
Vēlies saņemt aizdevumu ar sliktu kredītvēsturi? Padomā, kāpēc Tava kredītvēsture ir negatīva. Ja pirms dažiem gadiem vienreiz pagarināji aizdevumu, situācija ir salīdzinoši labvēlīga. Bet, ja Tev ir neatmaksāts kredīts un vēlies aizņemties vēlreiz citā kredītkompānijā, atrast aizdevēju būs grūtāk. Atceries, ka kredītvēsturi ietekmē:
- maksājumu kavējumi – kredītvēsturē ieraksta ne tikai laikus nesegtu aizdevumu, bet arī nokavētus komunālo pakalpojumu, interneta vai mobilā operatora rēķinus. Lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem, vienmēr apmaksā visus rēķinus norādītājā laikā;
- kredīta termiņa pagarināšana – jebkurš aizdevējs stingri uzmana aizdevuma atmaksu. Klients un kredītkompānija vienojas par kredīta termiņu, vadoties pēc aizņēmēja ienākumu līmeņa un aizdevuma summas. Nemitīgi pagarinot kredītu, aizņēmējs neviļus paziņo, ka nespēj samērot aizdevuma summu ar savām finansiālām iespējām un neizpilda atbildīgas aizņemšanās principus;
- neatmaksāts aizdevums – aizdevuma nodošana parādu piedziņas uzņēmumam samazina iespējas aizņemties atkārtoti.

Informācija par kredītvēsturi atrodama kredītu datubāzēs un parādnieku reģistros, ko veido gan valsts un privātās bankas, gan ātro kredītu uzņēmumi. Aizdevējs izvērtē reģistrā esošo datu kopumu par bijušajām un esošajām parādsaistībām un pieņem lēmumu atkarībā no saviem aizdevuma piešķiršanas kritērijiem. 

Aizņemies gudri!
Cilvēks ar labu kredītvēsturi var izvēlēties no plašāka aizdevumu piedāvājuma, tāpēc atbildīgam aizņēmējam ir vieglāk atrast izdevīgāko variantu. Ja Tava kredītvēsture ir tīra, vari izmantot "VIA SMS" pakalpojumus. Pie "VIA SMS" iespējams aizņemties no 50 līdz 700 eiro ar atmaksas termiņu 7–30 dienas. Atceries atbildīgas aizņemšanās pamatprincipus:
- samērot aizdevuma apjomu ar mēneša ienākumiem;
- aizņemties tikai pamatotās situācijās;
- norādīt savām finansiālām iespējām adekvātu atmaksas termiņu.

Aizņemties no "VIA SMS" var arī tad, ja Tev ir aizdevums citā kredītiestādē, taču nedrīkst būt kavēti maksājumi. Papildu informāciju par aizdevuma piešķiršanas nosacījumiem un kredītlīguma detaļām meklē viasms.lv!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)