Banner 980x90

Latgales plānošanas reģions aicina atbalstīt pašdarbības kolektīvus dalībai Kultūru festivālā

Jūlija sākumā Daugavpilī un visā Latgalē norisināsies Latvijas kultūru festivāls "Pynu, pynu sītu" (Pinu, pinu sietu), ko organizē  biedrība "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs" sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi, Latgales plānošanas reģionu un Latvijas Nacionālo kultūras centru.

Kā pilsētas informācijas portļu tīklu Pilseta24.lv informē Latgales plānošanas reģions, dalībai festivālā aicināti piedalīties Latvijā dzīvojošo mazākumtautību tradicionālās kultūras mākslinieciskie kolektīvi (folkloras kopas, etnogrāfiskie ansambļi, deju kolektīvi u.c.), kuri kopj un popularizē savas tautas kultūras tradīcijas.

Pašdarbības kolektīvi var festivālam pieteikties līdz pirmdienai, 2.maijam interneta vidē, aizpildot pieteikuma anketu, un uz e-pastu festivals@nvoc.lv nosūtot trīs labas kvalitātes fotogrāfijas.

Kā informē festivāla direktors Oskars Zuģickis "Festivāla mērķis ir popularizēt, attīstīt un pilnveidot Latvijā dzīvojošo mazākumtautību tradicionālās kultūras mantojumu, mudināt mazākumtautību iedzīvotājus izprast savas kultūras nozīmi Latvijas kultūrvidē, kā arī aktivizēt sabiedrības līdzdalību nemateriālās kultūras mantojuma (t. sk. mazākumtautību) izzināšanā, praktizēšanā un tālāknodošanā".

Festivāla laikā no 1. līdz 2.jūlijā Daugavpilī norisināsies virkne dažādu koncertu, festivāla dalībnieku gājiens, meistarklases kolektīvu vadītājiem, jauniešu un NVO forumi u.c. aktivitātes, savukārt 3.jūlijā ir ieplānoti koncerti visā Latgalē ar noslēguma koncertu Kārsavā.

Latgales plānošanas reģions aicina Latvijas pašvaldības atbalstīt, savu pašdarbības kolektīvu dalību valstiski nozīmīgā pasākumā, nodrošinot to līdzdalību festivāla sarīkojumos no 1. līdz 3.jūlijam.

 

Festivāla norisi finansiāli atbalsta LR Kultūras ministrija un Vācijas vēstniecība Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)