Banner 980x90

Latgales volejbola jaunā maiņa satiekas Borisovā

Foto: vilaka.lv
Foto: vilaka.lv

Autors:  Igors Šnepers no Žīguru pamatskolas

Novembra mēneša pēdējā diena  pēc gada pārtraukuma Borisovas sporta zālē sauca kopā Latgales skolu  volejbolistu jauno maiņu, lai Latgales skolēnu sporta spēļu ietvaros noskaidrotu stiprākos vidējā vecuma grupā meitenēm.

Nācās konstatēt, ka gads nav mainījis spēku sadalījumus un no sešām komandām četras ciemojās atkārtoti- tajā skaitā neapstrīdamas favorītes no Daugavpils Valsts Ģimnāzijas, kas ir nemainīgas Latvijas čempiones 2000.gadā dzimušo meiteņu konkurencē jau vairākus gadus. Arī pagājušā gada sudraba un bronzas medaļnieces- Preiļu novada komanda un Žīguru pamatskolas meitenes alka atkārtot gadu atpakaļ iespēto. Ar to varētu arī pārskatu beigt, jo godalgotais trijnieks palika netraucēts, lai gan zināmas izmaiņas tomēr bija.

Jau ievadā zināmu jautrību sagādāja jaunpienācēji no Ezernieku vidusskolas, kas zāles meklējumos bija devušies uz Vecumiem, bet daugavpiliešiem likās dīvaini, ka sporta zāle jāmeklē kaut kur ārpus ciemata. Tā jau varot nejauši nokļūt Krievijā.

Bet Kaunatas vidusskolas komanda tā alka spēlēt, ka bija piemirsuši  pat laicīgi atsūtīt pieteikumu. Viesmīlīgie saimnieki no Viļakas sporta skolas nevienu mājās nesūtīja un līdz pat vēlai novakarei ļāva visiem izpausties laukumā.

Pēc grupu spēlēm pusfinālos satikās Daugavpils ar Baltinavu  un prognozējami uzvarēja lielpilsēta. Žīguru meitenes uguņoja pirmajā setā pret Līvāniem, taču tālāk pretinieču meistarība un milzīgais auguma pārsvars darīja savu, līdz ar to nācās piekāpties trīs setu cīņā.

Zaudētājām bez atpūtas nācās doties cīņā par bronzas medaļām  un skaisto kausu pret Baltinavas meitenēm. Nogurumu izdevās pārvarēt un samērā pārliecinoši uzvarēt divos setos. Līdz ar to Žīguru meitenes jau trešo gadu pēc kārtas Latgales novadā medaļnieku pulkā.

Finālā brīžiem iezīmējās cīņa, taču stabilāks sastāvs un augstāka meistarība kārtējo uzvaru deva Daugavpils pārstāvēm  /25-16; 25-12/. Kolēģi, kas atbrauca no puišu cīņām Viļakā, gan izteica meitenēm komplimentu par parādīto augstāku spēles līmeni salīdzinot ar puišu varējumu.

Sacensības veiksmīgi vadīja sporta skolas trenere Līga Careva, tiesāšanā aktīvi iesaistījās komandu treneri un arī spēlētājas, tādēļ prieks, ka mači beidzās draudzīgā atmosfērā un bez protestiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)