Banner 980x90

Latvijas čempionātā Viļakā startēs pasaules blakusvāģu līderi


Jau pēc divām nedēļām, 25. un 26.jūlijā, Viļakā, "Baltā Brieža" mototrasē norisināsies pirmspēdējais, III Latvijas čempionāta posms motokrosā, pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informēja pasākuma organizatori.

Sacensībās piedalīsies arī īpaši viesi, pašreizējā Pasaules čempionāta līderu ekipāža – Kaspars Stupelis un Etjēns Bakss. Paralēli notiekošajam trasē, klātesošos izklaidēs arī nakts balle, atrakcijas bērniem un LČMX Minivelokrosa sacīkstes.

Paralēli Latvijas čempionātam Viļakā norisināsies arī IV Latvijas Kausa, Latvijas Junioru čempionāta un Latvijas čempionāta kvadracikliem un blakusvāģiem posms, kā arī noslēdzošais Baltijas čempionāta posms kvadraciklu klasēm. Tas nozīmē, ka sacensībās varēsim vērot daudzus spēcīgus pašmāju un kaimiņvalstu sportistus. Taču gaidītākais viesis noteikti ir Pasaules čempionāta blakusvāģiem līderis Kaspars Stupelis, kurš kopā ar komandas biedru, holandieti Etjēnu Baksu trasē dosies svētdien.

Motokrosa apmeklētajiem tiks piedāvātas arī citas izklaides - sestdienas vakarā tiks rīkota tradicionālā nakts balle, kurā uzstāsies grupa "Tranzīts", bet diskotēku vadīs Ralfs Rubenis. Svētdien sacensību norises vietā tiks rīkots LČMX Minivelokrosa sacensības bērniem vecuma grupās līdz pieciem gadiem. Sacensībām tiks veidota īpaša trase un tajās varēs piedalīties ikviens interesents, kuram pieder velosipēds bez pedāļiem.

Šogad Latvijas čempionāta motokrosā ieskaitē paredzēti četri posmi, no kuriem divi jau aizvadīti – pirmais posms Aizputē, otrais – Dobelē. Noslēdzošais posms - Superfināls bija paredzēts 23.augustā Cēsīs, bet visticamāk, ka šī posma norises datums būs 6.septembris, kas ir skaidrojams ar neparedzētām izmaiņām FIM Pasaules čempionāta kalendārā, pēdējā brīdī ieliekot 23.augustā GP posmu Montovā, Itālijā. Savukārt 6. septembrī paredzētās Latvijas Kausa un Latvijas Junioru čempionāta sacensības Ainažos tiks pārceltas uz 23.augustu, lai pēc iespējas mazāk tiktu ietekmētas motosportistu plānu izmaiņas.

Šobrīd čempionāta kopvērtējuma līderis prestižajā MX1 klasē ir Dāvis Ivanovs, savukārt MX2 klasē pirmajā vietā ierindojas Indrek Magi no Igaunijas, sportista tuvākais konkurents ir mājinieks Dāvis Līvs. MX85 klasē sezonas līderos arī igaunis Meico Vettik, bet MX125 klasē vadībā ir Tamur Talviku. Q Pro klasē vadības grožus tur Kevin Saar, savukārt Q200 klasē īkšķi būs jātur par vietējo sportistu Lauri Eizānu, kuram šobrīd 2.vieta, pirmo vietu ieņemot Matīsam Palēvicam.

Tikmēr blakusvāģu klasē šī brīža spēcīgākā ekipāža ir Gordejev G./Mill M. Latvijas Junioru čempionāta klubu kopvērtējumā 2.vietu aiz "SK Elkšņi" ieņem "Camk Latgale", kas ir vēl viens iemesls vietējiem motokrosa cienītājiem aktīvi sekot līdzi notikumiem Viļakā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)