Banner 980x90

Līdzcilvēkus lūdz ziedot Balvu novadnieka ārstēšanai no ļaundabīgas slimības

Arvīdu no Balviem piemeklējusi ļaundabīga saslimšana - Hodžkina limfoma. Pērnā gada nogalē viņam stipri pietūka kakls un pēc vairāku mēnešu izmeklējumiem tika apstiprināta diagnoze.

Kā pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē labdarības fonda "Ziedot.lv" komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne, nekavējoties uzsākta ķīmijterapija. Paralēli terapijai nepieciešamas papildus zāles "Mabthera", kuras ik mēnesi maksā 2400 eiro, valsts tās neapmaksā.  Nacionālais veselības dienests šo zāļu apmaksu individuālā kārtā ir atteicis. Pirmo devu ģimene nopirkusi, taču turpmākajiem 5 kursiem naudas zālēm nav. Līdz ar to ķīmijterapija var nebūt tik iedarbīga. Kopā nepieciešami 12 000 eiro.

Valsts atbalsta trūkumu Arvīda slimības gadījumā ģimene uztvērusi ļoti sāpīgi, jo visu mūžu godīgi strādājuši un maksājuši nodokļus. Arvīda darba dzīve aizsākās jau 16 gadu vecumā, kad nomira viņa tēvs un mammai vienai bija jāgādā par 4 bērniem. Arvīds strādājis dažādus darbus – par šoferi, traktoristu, palīgu lauksaimniecības darbos un agroķīmijā.  Arvīda sieva Rita ir skolotāja, ģimenē izaudzināti divi bērni, meita ir studente. Šobrīd ģimene velta visus spēkus, lai Arvīda slimību apturētu. Diemžēl pašu spēkiem nodrošināt zāles viņiem nav iespējams, tādēļ ģimene ļoti lūdz līdzcilvēku atbalstu. Kopā nepieciešami 12 000 eiro. Nākamais ķīmijterapijas kurss paredzēts 23.maijā, tam nepieciešami 2400 eiro, šobrīd saziedoti 727 eiro, pietrūkst vēl 1673 eiro.

Informācija par ziedošanas iespējām atrodama šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)