Banner 980x90

Medņevas pagastā izskanēs pasākums "Ermoņiku skaņas"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
27.novembrī un 28.novembrī Viļakas novada Medņevas pagastā jau desmito reizi tiks rīkots pasākums "Ermoņiku skaņas", aģentūru LETA informēja Medņevas Tautas nama vadītāja Skaidrīte Šaicāne.

27.novembrī no plkst.10.00 līdz 14.00 Medņevas tautas namā norisināsies ermoņiku spēles meistardarbnīcas, kuras vadīs pieredzējuši ermoņiku muzikanti Staņislavs Erciks, Jāzeps Zaremba un Alfrēds Circens.

Savukārt 28.novembrī ermoņiku muzikanti sniegs koncertus Viļakas sociālās aprūpes centrā un Šķilbēnu sociālās aprūpes mājā. Plkst.19.00 Medņevas Tautas namā sāksies "Ermoņiku skaņu" desmit gadu jubilejas koncerts, kam sekos večerinka ar lustēšanos līdz rīta gaismai.

Uz "Ermoņiku skaņu" desmit gadu jubilejas pasākumiem aicināti visi interesenti no tuvākiem un tālākiem novadiem, pasākumus atbalsta Valts kultūrkapitāla fonds.

Medņevas pagasta biedrības "Visi kopā" projekts "Ermoņiku skaņas" novadā un pagastā ir kļuvis par nozīmīgu, populāru un apmeklētu pasākumu. Desmit gados tajā ir piedalījušies vairāk nekā 200 ermoņiku spēlmaņi no Medņevas pagasta, Viļakas novada, Balviem, Kārsavas novada, Rēzeknes, Rīgas un Lietuvas.

Muzicēšanas tradīciju pamats ir ģimene, kurā tiek gūtas muzicēšanas prasmes un instrumentu izgatavošanas pieredze. Spēlētais mūzikas repertuārs tiek pārmantots un papildināts no paaudzes uz paaudzi.

Medņevā lielā cieņā ir folklora un dzīvā mūzika, tautas mūzikas tradīcijas. Pateicoties pasākumam, Viļakas novadā un Medņevas pagastā aizraut ar ermoņikas spēli ir izdevies arī vairākus jauniešus. Spēlēt ir sākuši Mārtiņš Briediņš, Arnis Bukšs, Dainis Babāns un Ralfs Rubenis. Iegādātas pēdējos gados ir arī jaunas ermoņikas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)