Banner 980x90

Mežaparka ierīkošanai Viļakas novada pašvaldība vēlas pārņemt īpašumu no valsts

Rīga, 15.okt., LETA. Viļakas novada pašvaldība lūgs Zemkopības ministriju (ZM) bez atlīdzības nodot īpašumu "Gobu parks" Žīguros, kurā varētu izveidot mežaparku, lēmuši novada domes deputāti.

Latvijas valstij ZM personā piederošais īpašums sastāv no būves un zemes vienības 0,7 hektāru platībā. Jau tagad daļa no īpašuma uz mutiskas vienošanās pamata ar Valsts meža dienestu tiek izmantota novada iedzīvotāju rekreācijas vajadzībām - izveidotas ģimeņu pastaigu takas mežā, nūjošanas trase, kas tālāk savienojas ar ciema brīvdabas estrādi, atpūtas un zaļo zonu.

Taču pašvaldība pieprasītajā īpašumā vēlētos ierīkot mežaparku - veikt teritorijas labiekārtošanu un infrastruktūras uzlabojumus, piemēram, ierīkojot pastaigu celiņu un atpūtas vietas, izvietojot aktīvās atpūtas baudīšanai paredzētu elementus, ieguldot pašvaldības budžeta līdzekļus un piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu un citu finansējumu. Pašvaldībā uzskata, ka vietas sakārtošana radīs labvēlīgus priekšnosacījumus pulcēšanās vietai, kas ļaus komersantiem piedāvāt pakalpojumus vides uzturēšanai un labiekārtošanai, pasākumu rīkošanai, dabas daudzveidības baudīšanai.

Lai īstenotu ieceri un gādātu par zaļo zonu ierīkošanu un uzturēšanu, pašvaldība lūgs ZM bez atlīdzības nodot tai minēto īpašumu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)