Banner 980x90

Moldovas pārstāves iepazīst projektu realizēšanas pieredzi Viļakas novadā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Biedrība "Latvijas Lauku forums" īsteno projektu "Atbalsts Moldovas Ziemeļu reģionam reģionālās attīstības veicināšanā, sekmējot vietējo partnerību un lauku tīkla izveidi strukturētai un efektīvai līdzdalībai un starpnozariskiem ekonomiskās un sociālās attīstības risinājumiem", kura mērķis ir veidot sadarbību starp Latviju un Moldovu, lai sniegtu atbalstu lauku attīstības un uzņēmējdarbības veicināšanas jautājumos Moldovas Ziemeļu reģionā, kā arī apzinātu Latvijas iniciatīvas, kas var kalpot kā paraugs un iedvesmas avots citiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Viļas novada pašvaldībā, Jūlijā Latvijā viesosies vairāk nekā 45 Moldovas pārstāvji, no kuriem 18 stažēsies dažādās vietējās rīcības grupās jeb lauku partnerībās visā Latvijā. Stažēšanās mērķis ir detalizēti iepazīties ar vietējo rīcības grupu administratīvo darbu, uzzināt par realizētiem projektiem, iemācīties, kā nodibināt partnerību un noorganizēt projektu konkursus. Biedrības "Latvijas Lauku forums" biedru organizācijas nodrošināja Moldovas pārstāvju pieredzes apmaiņu.

Biedrība "Balvu rajona partnerība" un tās administratīvā vadītāja Ilze Daukste organizēja divām Moldovas pārstāvēm pieredzes apmaiņu Balvu, Viļakas, Rugāju un Baltinavas novadā. 25.jūlijā Moldovas pārstāves uzzināja par partnerību un Balvu novadā realizētiem projektiem. 26.jūlijā viņas apmeklēja Viļakas novada domi, kur iepazinās ar pašvaldību, realizētājiem Leader projektiem un uzzināja, kā tiek organizēti mazie projektu konkursi. 27.jūlijā mācību vizīti turpinās Rugāju un Baltinavas novadā. Moldāvietes pateicās par iegūto pieredzi Viļakas novadā un ieinteresējās, kā top projektu nolikumi maziem projektu konkursiem, kuriem finansējumu piešķir arī pašvaldība, bija pārsteigtas par Nīderlandes fondu un tā piešķirto finansējumu Latvijas organizācijām, kā arī pirmo reizi dzirdēja ideju, ka finansējumu piešķir tikai materiālu iegādei, bet darbs ir jāveic pašiem cilvēkiem. Viņas priecātos, ja Nīderlandes fonds šādus projektu konkursus organizētu Moldovā. Moldāvietes bija pārsteigtas par oriģinālām projekta idejām, par neparastiem skatuves tērpiem, interesantiem elementiem bērnu rotaļu laukumos un aktīviem cilvēkiem, kuri ir uzņēmīgi un ir gatavi bez maksas darīt darbus ciema, novada sakārtošanā un attīstībā.

26.jūlijā pārstāves apmeklēja arī Viļakas novadā realizētos projektus, moto trasi "Baltais briedis", nogaršoja "Meža labuma ciema" gardumus Žīguros, paskatījās, kā strādā jauniešu centrs "Sauleszieds", ieguva pieredzi par invalīdu kluba "Medņeva" darbību un to, kā viņi atguvās pēc ugunsgrēka un par ziedotāju līdzekļiem atjaunoja Leader projektā rekonstruēto jumtu un iegādājās līdzvērtīgas mēbeles. Upītē iepazinās ar folkloru un daudzajiem realizētajiem projektiem kultūras nozarē, paskatījās arī realizētos projektus Plešovas kapsētā un uzzināja par dabas parkā "Balkanu kalni" īstenotajiem projektiem. Lai izzinātu kaut pusi no Viļakas novadā realizētajiem projektiem, novadā būtu jāpavada vismaz 2 dienas, bet laika ierobežojuma dēļ apskatei tika izvēlēti tikai daži projekti. Sadarbības un pieredzes apmaiņas projektu līdzfinansē Latvijas Republikas Ārlietu ministrija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)