Banner 980x90

Nedēļas nogalē Balvos skanēs Kamermūzikas festivāls

Jelgava, 23.aug., LETA. Nedēļas nogalē, 25. un 26.augustā, Balvu muižā skanēs Kamermūzikas festivāla koncerti, aģentūru LETA informēja Balvu kultūras un atpūtas centrā.

25.augustā plkst.15 būs dzirdams interaktīvs koncerts bērniem "Meža dziesmas", ko izpildīs "Baltā vilka trio". "Meža dziesmu" ciklā ar Edgara Raginska mūziku atainotas Jāņa Baltvilka dzejas galvenās idejas - sirsnīga mīlestība pret apkārtējo dabu, labestība, iejūtība un cieņa. Mūziķi uzskata, ka Baltvilka dzejas uzburtā spilgtā tēlainība īpaši svarīga bērnu fantāzijas rosināšanai, kad 21.gadsimtā arvien lielāka bērnības daļa tiek pavadīta moderno tehnoloģiju ielenkumā.

Savukārt plkst.19 paredzēts Astora Pjacollas mūzikas koncerts "Vakars ar Astoru", ko sniegs ansamblis "Tangoriginales". Koncerta mērķis ir caur Pjacollas mūziku klausītājiem atklāt tango pasauli un radīt pagājušā gadsimta 60.gadu argentīniešu megapolises vakara atmosfēru. Programmā iekļauti arī ļoti reti atskaņoti Pjacollas darbi, daļa no kuriem pat nav izdoti nošu rakstā.

Francis Šūberts, Roberts Šūmanis, Johanness Brāmss, Fēlikss Mendelsons būs dzirdami 26.augustā plkst.16 koncertā "Romantiķu mīlas vēstures". Ieva Parša, Herta Hansena un Dace Kļava koncertā vienosies kopīgā muzikālā sievietes dzīves lidojumā. Skaņdarbi izskanēs kā mūžīgās mīlestības starojums un slavinājums.

Savukārt plkst.19 saksofonu kvartets Atomos izpildīs koncertu "Metropolitēns un Brodveja", kurā skanēs Žoržs Bizē, Džaokīno Rosinī, Pjetro Maskanji, Džordžs Gēršvis, Kurts Veils, Leonards Bernsteins, Fransuā Bornss, Klods Mišels Šēnbergs. Koncertprogramma "Metropolitēns un Brodveja" būs veltīta opermākslas un mūziklu meistariem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)