Banner 980x90

Nelielā skolēnu skaita dēļ Viļakas novadā slēgs Upītes pamatskolu

Daugavpils, 15.febr., LETA. Audzēkņu skaita samazināšanās dēļ, kā arī ņemot vērā skolēnu skaita prognozi turpmākajiem gadiem, Viļakas novada dome nolēmusi no nākamā mācību gada slēgt Šķilbēnu pagastā esošo Upītes pamatskolu, aģentūra LETA noskaidroja Viļakas novada pašvaldībā.

Patlaban Upītes pamatskolā no 1. līdz 9.klasei izglītojas 36 skolēni. Mācībām 1.klasē 2018./2019.mācību gadā minētajā mācību iestādē nav pieteicies neviens skolēns.

Kā vēl viens no skolas slēgšanas iemesliem pašvaldībā tiek minēts mūsdienu prasībām neatbilstoša mācību vide vairāk nekā 100 gadus vecajā skolas koka ēkā. Lai izglītības iestāde varētu turpināt pastāvēt, pašvaldībai tajā ir jāiegulda lieli līdzekļi - jāveic kapitālais remonts, jānomaina elektroinstalācija, jānodrošina ugunsdrošības atbilstība mūsdienu prasībām, kā arī jānodrošina virkne citu prasību izpilde.

Paredzams, ka lielākā daļa Upītes pamatskolas audzēkņu turpinās izglītoties tajā pašā pagastā esošajā sešus kilometrus attālajā Rekovas vidusskolā, kur jau izglītojas daļa skolēnu no Upītes.

No 12 Upītes pamatskolā strādājošajiem pedagogiem pamatdarbā minētajā mācību iestādē strādā astoņi skolotāji, divi no viņiem pensionēti. Jaunu darbu nāksies meklēt arī visam mācību iestādes tehniskajam personālam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)