Banner 980x90

Par Baltinavas novada domes jauno priekšsēdētāju ievēlēta Tabore

Daugavpils, 15.jūn., LETA. Šodien jaunā sasaukuma Baltinavas novada domes sēdē ar septiņām balsīm par, vienu - pret un vienu - atturoties par jauno domes priekšsēdētāju ievēlēta pašvaldību vēlēšanās Baltinavas novadā uzvarējušā saraksta "Mēs - Baltinavai" līdere, līdzšinējā domes priekšsēdētājas vietniece Sarmīte Tabore.

Pret Tabores kandidatūru balsoja saraksta "Baltinava - laikam līdzi" pārstāvis Aigars Keišs, viņa pati balsojumā - atturējās.

Par domes priekšsēdētājas vietnieci tika ievēlēta Inese Siliņa.

"Mēs - Baltinavai" pašvaldību vēlēšanās ieguvis piecus no deviņiem pašvaldības deputātu mandātiem. Pašreizējā Baltinavas novada domes priekšsēdētāja Lidija Siliņa savu kandidatūru dalībai pašvaldību vēlēšanās nevirzīja.

Neskatoties uz to, ka "Mēs - Baltinavai" domē ir balsu vairākums, saraksts plāno sadarboties arī ar trim deputātiem no saraksta "Savam novadam". Tādējādi opozīcijā varētu palikt tikai viens deputāts.

Jau vēstīts, ka Baltinavas novada domē, iekļūstot trijām partijām, šajās vēlēšanās būtiski sarucis vēlētāju atbalsts partijai "Mēs-Baltinavai" atbalsts, liecina informācija Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā.

Iepriekšējās vēlēšanās absolūto vairākumu guvusī partija "Mēs-Baltinavai" šogad saņēmusi 55,69% vēlētāju balsu, kas ir par 20,21 procentpunktu mazāk nekā pirms četriem gadiem. Šo partiju jaunajā domes sasaukumā pārstāvēs Tabore, Inta Vilkaste, Antra Keiša, Lilita Kūkoja un Inese Siliņa - Tabore, Keiša un Vilkaste darbojās arī esošajā sasaukumā.

Otrajā vietā ierindojās partija "Savam novada", par ko savas balsis atdeva 32,09% vēlētāju. Šī partija vēlēšanās startēja pirmo reizi, šoreiz domē iegūstot trīs deputātu vietas. Domē ievēlēti Imants Slišāns, Velta Mītke un Guntars Bartkevičs.

Savukārt ar 10,56% vēlētāju balsīm vēlēšanas noslēdzās partijai "Baltinava - laikam līdzi", kas iepriekš pašvaldībā netika pārstāvēta. Šo politisko spēku Baltinavas domē pārstāvēs Aigars Keišs.

Kopumā šajās vēlēšanās Baltinavas novadā uz vēlēšanām devās 50,47% jeb 483 balstiesīgie.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)