Banner 980x90

Par Latgales SEZ priekšsēdētāju ievēlēta Daugavpils domes priekšsēdētāja vietniece Jankovska

Daugavpils, 8.aug., LETA. Šodien notikušajā Latgales speciālās ekonomiskās zonas (Latgales SEZ) padomes sēdē par Latgales SEZ priekšsēdētāju tika ievēlēta Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Līvija Jankovska, aģentūru LETA informēja Līvānu novada pašvaldībā.

Savukārt par Latgales SEZ priekšsēdētāja vietnieku, pašvaldību vadītājiem vienojoties, tika ievēlēts Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods (ZZS).

Latgales SEZ ir izveidota ar mērķi veicināt Latgales reģiona attīstību, piesaistot ieguldījumus ražošanas un infrastruktūras attīstīšanai un jaunu darba vietu radīšanai.

Atšķirībā no citām Latvijas speciālām ekonomiskām zonām, Latgales plānošanas reģiona ietilpstošajās pašvaldībās nav noteikta katras maksimālā teritorijas atrašanās vieta un platība, kurai var tikt piešķirts SEZ statuss. Latgales SEZ kopējā teritorija Latgalē paredzēta līdz 72 735 ha, jeb 5% no reģiona kopplatības. Lai teritoriju platību noteikšanas process būtu elastīgs un spētu pielāgoties uzņēmējdarbības vides pieprasījumam, Latgales SEZ iekļaujamās teritorijas var atrasties faktiski jebkurā Latgales vietā atbilstoši uzņēmuma ieskatiem un vajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)