Banner 980x90

Pedagogi Balvos izglītojas par bērnu agrīnās attīstības diagnostiku

Madona24.lv
Madona24.lv

Trešdien, 2.martā pirmsskolas izglītības pedagogi Balvos jau trešo reizi tikās ar lektori Ziedīti Aigari, lai pedagogu profesionālās kompetences pilnveides A kursos "Agrīnās attīstības izvērtēšana, izmantojot Minhenes funkcionālās attīstības diagnostiku" aktualizētu zināšanas par Minhenes funkcionālās attīstības diagnostikas (MFAD) metodes pielietojumu un analīzi, izvērtējot bērna agrīno attīstību vecumā no 1 – 3 gadiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā, Aigare pirmsskolas izglītības pedagogiem sniedza vispārēju testēšanas instrukciju, precizējot MFAD pētāmās jomas un norādot, ka katrai no jomām ir sava testēšanas lapa ar uzdevumiem. Tāpat lektore demonstrēja, kā veicama rezultātu apkopošana un kā norit to analīze, piebilstot, ka vispirms nepieciešams veikt sīku aprakstu par katru no MFAD jomām, tikai tad notiek rezultātu analizēšana.

Lektore uzsvēra, ka visi bērni iziet attīstības pakāpes, bet katram bērnam atšķiras temps, kādā notiek attīstība, un MFAD pirmsskolas izglītības pedagogiem ir lielisks palīgs sīki izvērtēt bērna runas un aktīvās valodas attīstības norisi, tāpat precizēt valodas sapratnes vecumu, sakarību uztveršanas proporcijas, noteikt bērna sociālo vecumu, ķermeņa kustību, staigāšanas vecumu, kā arī roku veiklības vecumu.

Aigare uzsvēra, ka, ja vecākiem ir aizdomas par traucējumiem bērna attīstībā, noteikti jāveic agrīnās attīstības diagnostika, izmantojot MFAD.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)