Banner 980x90

"Pīlādzītis" uzņem ciemiņus

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Balvu pirmsskolas izglītības iestāde "Pīlādzītis" 20.aprīlī uzņēma pie sevis ciemiņus no Kubulu PII "Ieviņa", Balvu PII "Sienāzītis", Bērzkalnes PII, Vīksnas PII, Baltinavas PII, Rugāju novada Eglaines pamatskolas skolotājas un vadītājas. 

Viņas ieradās, lai gūtu pieredzi logoritmisko rotaļnodarbību organizēšanā bērniem, kuri apgūst speciālo programmu izglītojamajiem ar somatiskām saslimšanām.

Šo programmu iestāde īsteno pirmo gadu, tādēļ skolotājas izrādīja interesi, kā tā tiek īstenota. Visus ciemiņus rīta pusē ar skanīgām dziesmām sveica dziedātāji konkursa "Cālis-2016." dalībnieki Ričards Miks Žogota, Danijels Mahmuds un Alīna Ragovska. Vadītāja Antra Eizāne savā uzrunā iepazīstināja klātesošos ar ikdienas darbu iestādē; sadarbību ar dažādiem fondiem, citām iestādēm, ar projektu izstrādi un to īstenošanu.

Vadītājas vietniece izglītības jomā Ilona Ločmele prezentēja projektu "Zaļie darbi", logopēde Inga Mičule prezentēja darbu "Kustību nozīme bērnu runas attīstībā". Ciemiņiem tika dota iespēja izstaigāt iestādi un iepazīties ar tās telpām; pavērot, kā notiek bērnu veco gultiņu nomaiņa pret jaunām, kā grupu telpās tiek uzlabots vizuāli estētiskais izskats ar jaunu mēbeļu iegādi. Pēc ekskursijas visi vēroja mūzikas skolotāju Mārītes Buligas un Irēnas Šņitkinas vadīto logoritmikas rotaļnodarbību ar sižetu "Dzīve mežā".

Tā bija nodarbība ar daudziem rotaļu elementiem, ritmikas, pūšanas, elpošanas vingrinājumiem, kurus izpildīt iemēģināja arī ciemiņi. Izrādījās, nav nemaz tik viegli pūšot spalviņu noturēt to gaisā, vai runāt tekstu līdzdarbojoties ar dažādām kustībām.

"Pīlādzīša" bērni to apgūst koriģējošajā vingrošanā, grupu nodarbībās bērniem ar somatiskām saslimšanām, jo viss kolektīvs dara visu, lai bērni būtu veseli, stipri, aktīvi, priecīgi un darboties griboši.


Balvu PII "Pīlādzītis" vad. v. i. j. I. Ločmele

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)