Banner 980x90

Straujuma: Zaķim jāieklausās savā sirdsapziņā

Politiķim Dzintaram Zaķim (V) jāieklausās savā sirdsapziņā, izvērtējot iespēju nolikt Saeimas deputāta mandātu, uzskata Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Taujāta, vai Zaķim būtu jānoliek deputāta mandāts saistībā ar iespējamas balsu pirkšanas skandālu, Straujuma žurnālistiem atbildēja, ka viņam "jāieklausās savā sirdsapziņā un jāsaskaņo rīcība ar savām un partijas interesēm".

Zaķis pagaidām neplānojot nolikt Saeimas deputāta mandātu, kaut arī partijas pārstāvji esot mudinājuši viņu uz šādu rīcību.

Zaķis jau iepriekš uz laiku apturējis savu darbību "Vienotībā".

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Latgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors Rēzeknes tiesai nodevis krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas saistībā ar apzinātu desmit vēlētāju balsu uzpirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās. Rēzeknes tiesa šo lietu ir paredzējusi skatīt 14.aprīlī. Latvijas Radio iepriekš vēstīja, ka viens no apsūdzētajiem ir Zaķa draugs, Viļānu novada deputāts un uzņēmējs Andris Kozulis, bet otrs apsūdzētais ir Andrejs Sačkovskis.

Tāpat Pilseta24.lv jau vēstīja, ka pēc 12.Saeimas vēlēšanām Drošības policija (DP) sāka septiņus kriminālprocesus, no kuriem viens tika nodots kriminālvajāšanas sākšanai pērn decembrī. Līdz ar to šobrīd DP lietvedībā ir vēl četri kriminālprocesi saistībā ar iespējamu prettiesisku vēlētāju ietekmēšanu 12.Saeimas vēlēšanu laikā, un šajās lietās aizdomās turētā statuss ir piemērots četrām personām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)