Banner 980x90

Tilžas vidusskolā aizvadīts Oskara Kalpaka atceres pasākums 

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Martā Tilžas vidusskolā notika "Oskara Kalpaka atceres pasākums 2016" Tilžas, Kārsavas, Ludzas, Zilupes jaunsargu vienību salidojums, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Pasākumu atklāja Tilžas vidusskolas jaunsargu instruktors, seržants Guntis Liepiņš. Pasākuma ietvaros astoņi Tilžas vidusskolas skolēnus un viens Tilžas internātpamatskolas skolnieci uzņēma Tilžas jaunsargu vienībā. Jaunieši nodeva svinīgo zvērestu, apsolīdamies netaupīt savu spēku un prātu labākas dzīves veidošanai dzimtās zemes un Latvijas tautas labā. Jaunie jaunsargi saņēma jaunsargu apliecības kā apliecinājumu, ka ir pilntiesīgi jaunsargi.

"Prieks redzēt, ka ik gadu mūsu jaunsargu skaits palielinās. Esmu lepna redzēt, cik patriotiski, atraktīvi un sabiedriski ir mūsdienu jaunieši. Jaunsargi ar godu nes mūsu skolas vārdu novadā, valstī un ārpus tās," komentē Tilžas vidusskolas direktore Gunta Rižā.

Pēc pasākuma oficiālās daļas jauniešiem bija iespēja piedalīties viktorīnā, zināšanu pārbaudē, izturības pārbaudē un dažādās aktivitātēs. Viktorīnā jaunsargi tika sadalīti sešās jauktajās komandās. Bija jāatbild uz dažādiem jautājumiem gan par sportu, mūsu valsti, gan vēsturi. Pēc viktorīnas jaunieši, turpinādami darboties komandās, parādīja savas iegūtās zināšanas, darbojoties jaunsardzē, nosaucot dažādus apzīmējums un militārpersonu pakāpes.

"No sākuma lielāko satraukumu radīja neziņa ar ko tikšu komandā," iesāk Kārsavas vienības jaunsargs Lauris Mežals: "Cerēju, ka komandā būs kaut viens skolasbiedrs, jo tas bija sākums, daudzi bija sveši un bikli, tas komunikācijā varētu radīt problēmas. Sapratu, ka kaut arī atbildes uz dažiem viktorīnas jautājumiem zināju, nepārliecinātība darīja savu un tāpēc dažus punktus pazaudējām. Darbojoties komandā, svarīga ir savstarpējā komunicēšana un sadarbība. Man paveicās, visi komandas biedri bija atraktīvi un problēmu nebija. Kad bija jaunsargu zināšanu pārbaude, sapratu, kaut arī viss bija mācīts, laika gaitā bija daudzas lietas piemirsušās. Bet tagad zināšu, ko atkārtot. Šo komandu savstarpējo sacensību vērtēju un uztveru pozitīvi, jo, kaut arī komandām tika piešķirtas vietas, tomēr visā kopumā uzvarēja draudzība."

Starp aktivitātēm jaunieši iekustināja kājas dejas ritmos, spēlēja dažādas spēles un komunicēja savā starpā, iegūstot jaunus draugus un paziņas. Netraucēja savā starpā komunicēt itin nekas. Kaut arī bija dažāda vecuma jaunieši, doties kopīgās rotaļās bija aizraujoši.
Vakara gaitā ar uzmundrinošiem saucieniem un teicieniem jaunieši atbalstīja tos drosmīgākos un izturīgākos jaunsargus, kuri sevi pārbaudīja izturības pārbaudē, turot paceltu ieroci 90o leņķī uz laiku.

"Rezultāti bija pārsteidzoši labi. Tas ir kā pierādījums, ka Latvijas jaunsargi ir ne vien gudri, kā viņi sevi pierādīja viktorīnā, bet arī spēcīgi un izturīgi. Šajā pārbaudījumā pierādījās arī tas, kā jaunieši māk viens otru atbalstīt un līdzi just," izsakās jaunsargu instruktors V. Meškovskis.

Pēc aktivitātēm tika noskaidroti aktīvākie, gudrākie un izturīgākie. Tika apbalvotas gan komandas, gan individuālie dalībnieki. Diplomus saņēma aktivitāšu līderi, bet aplausus saņēma visi, jo par izdevušos vakaru paldies bija jāsaka visiem.
Pasākuma beigās jaunieši vēl izbaudīja pēdējās kopā būšanas stundas, iesaistoties rotaļās, jautri pavadot laiku un apmainoties kontaktinformācijā.

"Esmu sajūsmā un vēlos tādus pasākumus biežāk. Šis pasākums bija iespēja iegūt jaunas zināšanas, trenēt savu izturību un iegūt daudz jaunu draugu. Patika vieglā un jautrā gaisotne, kas valdīja pasākumā," viedokli pauž Ludzas jaunsargu vienības jaunsardze Vika Leščinska.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)