Banner 980x90

Tilžas vidusskolas direktore: Bērni pārmaiņām gatavi vairāk nekā pieaugušie

Rīga, 2.sept., LETA. Bērni pārmaiņām izglītībā ir vairāk gatavi nekā vecāki un pedagogi, komentējot jauno kompetenču pieeju pirmsskolas izglītībā, aģentūrai LETA pauda Tilžas vidusskolas direktore Gunta Rižā.

Izglītības iestāde šajā mācību gadā sākusi īstenot likvidētās Tilžas internātpamatskolas mācību programmas, tāpat tai pievienotas pirmsskolas grupas. Direktore atklāja, ka viens no izaicinājumiem izglītības iestādei būs jaunas programmas izglītojamajiem ar smagiem garīgās attīstības traucējumiem vai vairākiem smagiem attīstības traucējumiem īstenošana, kas pārņemta no internātskolas. Šādi skolēni gan esot tikai divi.

Arī kopumā no likvidētās skolas pārnākušo audzēkņu skaits nav liels, aptuveni desmit. Visi šie skolēni ir novada iedzīvotāji, bet pārējie internātskolas audzēkņi atraduši mācību vietu savās pašvaldībās.

Savukārt, komentējot jauno pieeju pirmsskolas izglītībā, Rižā klāstīja, ka skolotāji ir izglītojušies, lai jauninājumus varētu veiksmīgi ieviest. Turklāt laukos "atnest no dārza kartupeli vai sēnes no meža nav bijis problēmu arī līdz šim".

"Bērni ir vairāk gatavi nekā pieaugušie. Viņi ar prieku uzņem izaicinājumu sākt kaut ko jaunu. Bet vecāki domā, kā būs, kas notiks," komentēja iestādes vadītāja.

Līdz šim Tilžas vidusskola realizējusi pirmsskolas izglītības programmu Vectilžas filiālē, bet, sākot ar šo gadu, pārņemtas grupas arī pašā Tilžā, un pašlaik skolā kopā ir 55 pirmsskolēni.

Neskatoties uz ciematā veikto izglītības iestāžu reorganizāciju, štatu vidusskolai pirms mācību gada pilnībā nokomplektēt nav izdevies, un joprojām tiek gaidīts psihologs, kā arī informātikas un programmēšanas pamatu skolotājs.

Jau vēstīts, ka ar jauno mācību gadu darbu pārtraukusi Tilžas internātskola, un ciematā izveidota viena izglītības iestāde uz Tilžas vidusskolas bāzes. Turpmāk Tilžā darbosies vidusskola, kura sevī apvienos visas līdz šim ciematā pieejamās izglītības programmas, pārņemot arī bērnudārza funkcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)