Banner 980x90

Vai Web programmēšana ir mūsdienu profesija?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mūsdienu laikmetā gandrīz neviena uzņēmuma darbība vairs nav iedomājama bez datortehnoloģiju klātbūtnes. Lai izveidotu darbam nepieciešamās programmas un tās uzturētu, tiek algoti īpaši speciālisti. To darbs tiek augstu vērtēts, tādēļ Web programmēšana kļūst par arvien pieprasītāku profesiju darba tirgū. 

Kas ir Web programmēšana?
Web programmēšana ir dažādu programmatūru izstrādāšana, testēšana, uzturēšana un pielāgošana datora sistēmā atbilstoši lietotāja vajadzībām. Profesionālā valodā runājot, programmēšana ir algoritmu konstruēšana un programmas kodu rakstīšana, lai izveidotu nepieciešamo tehnoloģisko risinājumu. Web programmēšanu veic programmēšanas tehniķis jeb programmētājs. Viņa pienākumos ietilps arī lietotāju konsultēšana par jauno sistēmu. 

Programmēšanas tehniķa iespējas
Programmēšanas tehniķa darba lauks principā ir neierobežots. Tu vari gan strādāt ar jau esošajām programmatūrām, tās uzlabojot un attīstot, gan veidot pavisam jaunas. Programmēšanas tehniķis var gan strādāt dažādos uzņēmumos kā pastāvīgs darbinieks, gan arī būt individuālais komersants vai pašnodarbināta persona. Pastāvīga programmētāja klātbūtne parasti nepieciešama uzņēmumos, kuri
- nodarbojas ar interneta lapu, aplikāciju un citu sistēmu izstrādi;
- savā darbībā izmanto specifiskas programmatūras;
- apstrādā un glabā lielu informācijas apjomu.

Dažkārt programmēšana var būt arī kā vienreizējs darba uzdevums, kura laikā programmētājs izstrādā konkrētu programmatūru, kā arī konsultē tās lietotājus un novērš tehniskas problēmas, ja tādas radušās.

Kā kļūt par programmēšanas tehniķi?
Ja esi nolēmis kļūt par programmētāju, Tu vari ērti apgūt šo profesiju tālmācībā. Profesionālās izglītības iestādes Latvijas Tālmācības profesionālā centra (LTPC) piedāvātajā programmā "Programmēšana". Programmēšanas kursi sevī ietver tādus mācību priekšmetus kā
- programmēšanas valodas, algoritmi un struktūras;
- operētājsistēmas, lietojumprogrammas, datorsistēmu uzbūves pamati;
- datortīkli un datu bāzu tehnoloģijas;
- tīmekļa pārlūkprogrammas un  Web programmēšana;
- programmatūras inženierija;
- saskarsme un profesionālā ētika;
- uzņēmējdarbības un ekonomikas pamati;
- projektu vadība un citi.

Mācības ilgs 15 mēnešus, kas noslēgsies ar kvalifikācijas eksāmenu. Pēc teorijas kursa sekmīgas apgūšanas 240 stundas Tu pavadīsi kvalifikācijas praksē. 

Tieši Tev pielāgots mācību grafiks
Apgūt jauno profesiju Tu vari pat tad, ja Tev ir noslogots darba grafiks vai Tu dzīvo ārzemēs. Tā kā Web programmēšana apgūstama tālmācībā, LTPC piedāvā ērtus nodarbību laikus, e-konsultācijas ar pasniedzējiem un tieši Tev pielāgotu individuālo ieskaišu kārtošanas grafiku. 

Latvijas Tālmācības profesionālais centrs Tev palīdzēs kļūt par pieprasītu speciālistu! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)