Banner 980x90

Vēstures skolotāji Balvos tiekas metodiskās apvienības sanāksmē

Ceturtdien, 14.janvārī Balvos un apkārtējos novados notika 22.vēstures olimpiāde 9. un 12.klasēm. Balvu Valsts ģimnāzijā savas zināšanas un prasmes vēsturē pārbaudīja 24 Balvu, Baltinavas, Rugāju un Viļakas skolu 9.klašu skolēni, kā arī septiņi 12.klašu skolēni, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Balvu novada pašvaldībā.

Kamēr audzēkņi atbildēja uz olimpiādes sarežģītajiem jautājumiem, vēstures skolotāji ģimnāzijas muzejā tikās metodiskās apvienības sanāksmē, lai dalītos pieredzē par lasītajām vēsturiskajām grāmatām, par jaunākajām atziņām vēstures mācību priekšmeta metodikā.

Skolotāja Larisa Šļunceva pastāstīja, ka Balvu pamatskolā tieši torīt notika Barikādēm veltītais pasākums, bet skolotājas Inta Ludborža, Anita Stepanova un Aina Rakstiņa stāstīja par lasītajām grāmatām, kur ir gan monogrāfijas, gan arī atmiņu stāsti par pārdzīvoto izsūtījumā, gan par notikumiem, kas risinājušies 20.gs. 90.gados. Metodiskās apvienības vadītāja Irēna Šaicāne pastāstīja par vēsturnieka Ulda Neiburga grāmatu "Dievs, tava zeme deg", kurā publicēti 33 vēsturiski raksti par Otrā pasaules kara notikumiem Latvijas teritorijā, kā arī iepazīstināja ar jaunākajām vēsturnieku atziņām par viduslaiku vēsturi (par bīskapiem Meinardu un Albertu) un LSPR 1919.gadā.

Balvu Novada muzeja vadītāja Iveta Supe aicināja ar skolēniem apmeklēt muzeja izstādes gan par LTF, gan LPP, gan prāvestam A.Rimovičam veltīto izstādi Sakrālajā centrā.

Pēc metodiskās apvienības skolotāji laboja olimpiādes darbus. Pirmo vietu 9.klašu olimpiādē ar 66 punktiem no 98 ieguva Viļakas Valsts ģimnāzijas skolniece Megija Bordāne, bet labākos rezultātus 12.klašu olimpiādē uzrādīja Baltinavas vidusskolas skolnieks Dailis Langovskis.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)