Banner 980x90

Vientuļu robežkontroles punkts uzsāk robežpārbaudes rekonstruētajā kompleksā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Februāri robežšķērsošanas vietā "Vientuļi" uz Latvijas-Krievijas robežas uzsāktas robežpārbaudes rekonstruētajā robežšķērsošanas vietas kompleksā, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Viļakas novada pašvaldībā.

Jaunās robežšķērsošanas vietas izbūve atbilst Latvijas un Eiropas Savienības prasībām un spēj apkalpot gan pasažieru, gan kravas transportu, sniedzot būtisku ieguldījumu robežšķērsošanas vietu atslogošanai uz Latvijas-Krievijas robežas.
Jāpiebilst gan, ka kravas caur šo kontrolpunktu robežu var šķērsot transportlīdzekļi ar pilnu masu līdz 9 tonnām. Šo kravnesību pašlaik ierobežo ceļu un tiltu iespējas Krievijas pusē.

Rekonstruētajā robežšķērsošanas vietā izbūvētas piecas kontroles joslas katrā virzienā, galvenā kontroles ēka ar kontroles nojumēm un paviljoniem, padziļinātās kontroles ēka, saimniecības ēka, ceļi un laukumi u.c. nepieciešamā infrastruktūra.

Rekonstrukcijas projekta mērķis bija palielināt robežkontroles punktu Vientuļi - Ļudonka kvalitatīvo un kvantitatīvo caurlaidību un tādējādi uzlabot vispārējo Latvijas - Krievijas robežkontroles punkta infrastruktūras caurlaidību.

Vientuļu II kategorijas robežkontroles punkts ir viens no pirmajiem Latvijas robežkontroles punktiem, kas strādā kopš 1990.gada 1.oktobra. Tas ir izvietots uz autoceļa Balvi - Viļaka - Pitalova - Sanktpēterburga, un tas ir īsākais maršruts no Latvijas un Lietuvas teritorijas vai tranzītam no abu valstu ostām uz Sanktpēterburgu.
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)