Banner 980x90

Vietām Latgalē sākušies plūdi, nokrišņu daudzums Rēzeknē tuvojas 100 milimetriem

Rīga, 24.aug., LETA. Turpinoties pēdējo gadu stiprākajām lietavām, vietām Latgalē applūdušas zemākās teritorijas, arī māju pagalmi un pagrabi, liecina vietējo iedzīvotāju ziņojumi sociālajos tīklos.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem nokrišņu daudzums Rēzeknē līdz plkst.8 ceturtdienas rītā sasniedza 96 milimetrus jeb 137 procentus no mēneša normas. Lietavas sākās vēlā trešdienas rītā, bet visintensīvāk lijis pēdējo stundu laikā.

Stiprs lietus skāris visu Latgali, lielu daļu Sēlijas un Vidzemes austrumu novadus, mazāk stipri lijis Vidzemes centrālajā daļā.

Latgalē, kā arī Vidzemes un Sēlijas austrumos lietus gaidāms arī tuvākajās stundās, valsts galējos austrumos tas beigsies tikai ceturtdienas vakarā, prognozē sinoptiķi.

Ūdens līmenis vairākās upēs paaugstinās par desmit centimetriem stundā un pat straujāk. Vietām applūdušas zemākās palienes, gaidāma plašāku teritoriju applūšana.

Pārplūšana draud galvenokārt Latgales upēm, kā arī Aiviekstei un tās pietekām Vidzemē. Daugavā nav gaidāms augsts ūdens līmenis, jo Daugavas baseina augšdaļā lijis krietni mazāk.

Plūdus veicina arī iepriekšējās lietavas, kas Austrumlatviju skāra 19.-21.augustā.

Tāpat kā citviet Latvijā, arī valsts austrumos pūš brāzmains ziemeļrietumu vējš - tā ātrums brāzmās sasniedzis 12-16 metru sekundē. AS "Sadales tīkls" operatīvā informācija liecina, ka gan valsts centrālajā, gan austrumu daļā reģistrēti avārijas atslēgumi elektrolīnijās, elektroapgādi traucējot dažiem tūkstošiem mājsaimniecību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)