Banner 980x90

Ziemu aicina izbaudīt Ziemeļlatgalē

Foto: Mārīte Orniņa
Foto: Mārīte Orniņa

Sestdien, 20.februārī norisināsies vēl nebijis pasākums "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē", kura ietvaros, visas dienas garumā, Balvu, Viļakas, Kārsavas un Baltinavas novados notiks ziemīgas aktivitātes. pilsētas informācijas portālam Balvi24.lv pavēstīja Kārsavas novada tūrisma organizatore Inga Bernāne.

Balvu novadā bišu saimniecībā "Silaunieki" varēs gatavot vaska sveces smaržīgiem un gaišiem vakariem, zirgu sētā "Kapulejas" varēs izvizināties uz nebēdu, gan zirga mugurā, gan kamanās. Savukārt Briežuciema seno amatu meistari izvedīs jūs Meteņiem un ziemai raksturīgās dejās un rotaļās, kas aizraus gan lielus, gan mazus un uzcienās ar svaigi ceptu maizi un gardu zāļu tēju, kamēr citi apgūs iemaņas aušanas arodā. Balvu muzeja durvis būs atvērtas visiem apmeklētājiem, lai stāstītu par Ziemeļlatgales tradīcijām, kultūrvēsturi, senajiem amatiem un kultūrvidi, kā arī izmēģinātu digitālās ekspozīcijas. 

Viļakas novadā jau no agra rīta varēs iepirkties Lauku labumu tirdziņā, bet tie, kas ir cīruļi pēc dabas, tiek gaidīti uz Tepenīcas ezera atklāto Zemledus makšķerēšanas čempionātu. Anna Āze savā Meža ekspozīcijā stāstīs un iesaistīs jūs dabas izpētes procesā, kā arī izvedīs nelielā pastaigā pa mežu. Kultūrvēstures sētā "Vēršukalns" varēs piedalīties maizes cepšanas procesā īstā lauku krāsnī, baudīt tiko ceptu maizīti un klausīties stāstos par latgaliešu dzīvesziņu. Meža labumu ciemā varēs degustēt meža gardumus, gatavot ziepes, dekupāžu uz skaidām kā arī iegādāties kādu Meža mātes labumu.

Kārsavas novadā kopā ar Dabas aizsardzības pārvaldes speciālistu dosimies izzināt dabas parku "Numernes valnis", vērot dabu ziemā un interaktīvā veidā atklāt dažādus meža noslēpumus. Pēc patīkamas pastaigas svaigā gaisā Malnavas maiznīcā "Dzīles" jūs gaidīs saimniece Aina, lai pabarotu ar Latgales kulināro pērli- asuškām un piedāvātu meistarklases maizes cepšanā. Salnavas muižas parks visas dienas garumā būs piepildīts ar sportiskām aktivitātēm, tiks rīkots atklātais hokeja turnīrs un organizētas atraktīvas izdarības sniegā, bet tos, kas nosaluši gaida silta tēja un garda putra.

Tiem, kas vēl nav bijuši mazākajā Latvijas novadā- Baltinavā, ir lieliska iespēja piedalīties orientēšanās pasākumā "Iepazīsti Baltinavu" un kļūt par šī skaistā Ziemeļlatgales novada ekspertu. Baltinavas novada muzejā tiks rīkota ziepju meistardarbnīca, kur varēs izgatavot sev burvīgu  un smaržīgu dāvanu.

Dienas noslēgumā visi tiek aicināti uz pasākumu kultūras mantojuma centrā Upīte, kur kopā ar folkloras kopu "Upīte" iesim dančos un rotaļās. Savukārt līdz rīta gaismai liks dancī lekt jaunā un talantīgā latgaliešu jauniešu grupa "Unknown artist".

Pilnu pasākuma aprakstu meklē Ziemeļlatgales novadu tūrisma lapās: visit.karsava.lv; turisms.balvi.lv; http://vilaka.lv/; http://baltinava.lv/;http://rugaji.lv/. 

Uz jautājumiem par pasākuma "Izbaudi ziemu Ziemeļlatgalē" norisi atbildēsim arī no 5. līdz 7.februārim starptautiskajā tūrisma izstādē "Balttour 2016", kas ikgadu  notiek Rīgā, Ķīpsalas starptautiskajā izstāžu centrā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)