Banner 980x90

Aizvadītas starptautiskās hokeja sacensības Žīguros

Autors: Žīguru pagasta sporta orgnizatore G.Locāne

Spītējot kaprīzajai ziemai HK "Žīguri MRS" 31.janvārī rīkoja pirmās Starptautiskās sacensības hokejā. Sacensībās tika pārstāvētas trīs valstis- Latvija (HK "Žīguri MRS"), Igaunija "Rōugesnaipro" un Krievija (Pitalova).

Sestdienas rītā sākās aktīva rosība hokeja laukumā, jāpārliecinās ar ledus stāvokli, jo laika apstākļi nebija labvēlīgi, jāgatavojas viesu uzņemšanai.

Plīvojot vējā dalībvalstu karogiem, skanot mūzikai un sprakstot malkai ugunskurā arvien vairāk apmeklētāju sāk pulcēties ap laukumu, nepacietībā gaidot to brīdi, kad sāksies izcīņa par Žīguru pagasta kausu 2015.

Atklājot sacensības Žīguru pagasta pārvaldnieks Oļegs Kesks sveica kaimiņzemju viesus, uzrunājot tos gan krievu, gan igauņu valodā, hokeja komandas un klātesošos ar šo īpašo notikumu pagastā, mūsu hokeja komandas vēsturē. Viļakas novada domes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un Pitalovas rajona izpilddirektore Larisa Sidoruk novēlēja dalībniekiem veiksmīgu un draudzīgu saspēli šajā turnīrā.

HK "Žīguri MRS" valdes priekšsēdētājs Ainārs Miņins izteica pateicību komandām par iespēju ierasties pie viesos. Igaunijas komandas pārstāvis atklāja, ka Latvijā viesojas ne pirmo reizi, līdz šim gan esot bijuši tikai Alūksnē, bet patiess prieks, ka iegūst arvien vairāk saspēļu draugus Latvijā.

Pēc sacensību atklāšanas uzrunām tika atskaņotas valstu himnas, kas apliecināja, ka cīņa par kausu var sākties!

Pēc izlozes spēles izkārtojās šādi:
1. Igaunija-Krievija;
2. Igaunija-Latvja;
3. Latvija- Krievija.

Spēles izvērtās kā šajā sporta veidā pienākas- ātras, spraigas un emocijām pārpildītas. Prieks, ka komandu dalībnieki sapratās bez fiziska spēka pielietojuma. Starp spēlēm kā atbalstu savai komandai Žīguru jaunieši bija sagatavojuši pārsteigumu-deju uz ledus.

Pēc daudzajiem svilpes svilpieniem un iemestajām ripām tika noskaidroti sacensību uzvarētāji:
1.vieta- Pitalovas komandai;
2.vieta-"Rōugesnaipro";
3.vieta-HK "Žīguri MRS".

Balvas saņēma sacensību labākais uzbrucējs-Poloskins (N68), aizsargs-M Fisher(N7), vārtsargs- E. Markovs

Apbalvošanas brīdī tika paziņots, ka uzvarētājkomanda iegūst ne tikai Žīguru pagasta kausu, bet arī ceļojošo Draudzības kausu, kas dod iespēju organizēt nākamās draudzības spēles un Pitlovas komadas pārstāvji un Pitalovas rajona izpilddirektore Larisa Sidoruk apliecināja, ka abas komandas labprāt uzņems savā hokeja laukumā.

Kā patīkams pārsteigums sekoja Leonīda Cvetkova dāvātais salūts, novēlot tiem, kam šoreiz spēles neizvērtās tik veiksmīgas, lai veicas nākamreiz, bet uzvarētājiem gūt panākumus arī turpmāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)