Banner 980x90

Aplikācijā "Dabas tops" iekļauti 100 dabas objekti

Rīga, 13.okt., LETA. Latvijas vides aizsardzības fonda (LVAFA) projekta "BIOtops" publiskajā aplikācijā "Dabas tops" sākotnēji iekļauti 100 dabas objekti, kas neatrodas dabas liegumos vai īpaši aizsargājamās teritorijās, aģentūru LETA preses konferencē informēja Aizsardzības ministrijas Parlamentārais sekretārs Viesturs Silenieks.

Viņš skaidroja, ka no šodienas iedzīvotājiem pieejamajā mobilajā aplikācijā iekļautas 100 dabas vietas, kuras izvēlētas kā samērā pieejamas un neatrodas dabas liegumos vai īpaši aizsargājamajās teritorijās. Aplikācija darbojas, ar tituliem apbalvojot lietotājus par tajā iekļauto vietu apmeklējumiem. Tāpat mobilajā lietotnē iekļauta funkcija, kas ziņo par tuvumā esošiem un reģistrējamiem vides objektiem.

Mobilās lietotnes mērķis ir izglītot iedzīvotājus par dabas resursu saglabāšanu un uzturēšanu, īpaši akcentējot vietējās dabas daudzveidību un atšķirīgos biotopus.

"Šāda aplikācija Latvijā līdz šim nav bijusi. Īstenam biologam ai ģeologam tur visdrīzāk nebūs ko darīt, taču, var gadīties arī izņēmumi," sacīja Silenieks, norādot, lai gan "Geocaching" platformai nav saistības ar šo aplikāciju iedzīvotāji, dodoties dabā, var apvienot abu platformu izmantošanu.

Izvēlēto dabas vietu sadalījums veidots pa reģioniem, ar mērķi pārklāt teju visu Latvijas teritoriju. Aplikācijas izstrādātāju SIA "Platforma filma" pārstāvis Alberts Viegliņš preses pārstāvjiem sacīja, ka laika gaitā mobilā lietotne tiks papildināta ar papildus dabas vietām, taču, lai uzturētu "spēles garu" un ieinteresētu lietotājus ar sasniedzamiem mērķiem, aplikācijas papildināšana paredzēta pakāpeniska.

Aplikācija "Dabas tops" ir LVAFA finansētā projekta "BIOtops" centrālais elements. Papildus paredzēts izveidot piecus televīzijas raidījumus, divus reklāmas videoklipus, reklāmas vizuāļus, kas 108 Latvijas vietās tiks izvietoti uz divām nedēļām un vairākus informatīvus materiālus digitālajā presē. Tāpat projektā paredzēts veikt iedzīvotāju aptauju par Latvijas biotopiem, kā arī par to, vai ir ievērotas informatīvās kampaņas aktivitātes. Projektu par 117 799 eiro izstrādā "Platforma filma".

Kā ziņots, Latvijas Universitātes Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā šodien norisinājās mobilās aplikācijas "Dabas tops" prezentācijas pasākums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)