Banner 980x90

Ar LMT atbalstu Balvu PII "Pīlādzītis" bērniem izveidota sajūtu taka

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Ceturtdien, 14. jūlijā, Balvu pirmsskolas izglītības iestādes (PII) "Pīlādzītis" teritorijā tās bērniem tika atklāta "Sajūtu – dabas taka", pilsētas informācijas portālu Balvi24.lv informē Balvu PII "Pīlādzītis" vadītāja Antra Eizāne.

Līdzekļi takas tapšanai iegūti, pateicoties uzvarai iedzīvotāju balsojumā "Latvijas Mobilā Telefona" (LMT) projektu konkursā "LMT Latvijai".

Pirmsskolas izglītības iestādes teritorijā izveidota vairāk nekā 80 metrus gara sajūtu taka ar 16 dažādiem posmiem staigāšanai gan ar basām kājām, gan apaviem. Taka ietver arī spēku, veiklību, līdzsvaru un koordināciju attīstošus elementus. Sajūtu taka izveidota ar mērķi veicināt biežākas bērnu aktivitātes svaigā gaisā.

Takas atklāšanā piedalījās Balvu pilsētas pārvaldnieks Sandis Meiers, Balvu PII "Pīlādzītis" vadītāja, projekta iesniedzēja Antra Eizāne, kā arī audzēkņi, kuri jauno taku ar lielu sajūsmu steidza iepazīt kopā ar Meža māti. Pasaku tēla lomā iejutās un bērnus priecēja Ilona Ločmele.

"Ir liels gandarījums par padarīto, redzot bērnu sejās veselīgu prieku un jaunas emocijas. Priekšdarbus takas veidošanā uzsākām ap Jāņiem, bet takas izveidi – jūlija sākumā. Ar lielu entuziasmu strādājām bez brīvdienām. Darbos piedalījās arī vecāki un pat vecvecāki, lai vēl vasarā bērniem būtu iespēja baudīt piedzīvojumus sajūtu takā. Īpaši jāuzsver, ka takā esošie elementi uzstādīti pēc senlatviešu metodēm, lai tie kalpotu iespējami ilgāku laiku," stāsta projekta iesniedzēja Eizāne.

Savukārt pilsētas pārvaldnieks Meiers uzsvēra, ka ir svarīgi ar šādu projektu palīdzību uzlabot pilsētvidi, bet vislielākie ieguvēji ir bērni, jo izveidotā sajūtu taka veicinās bērnu attīstību.

Projektu konkursa "LMT Latvijai" ietvaros "Sajūtu – dabas taka" realizācijai tika saņemts LMT atbalsts 2000 eiro apmēra. Šis ir pirmais realizētais projekts no kopumā četriem uzvarētājiem Balvu novadā 2016.gadā. 

Vairāk fotogrāfijas skatīt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)