Banner 980x90

Atliek krimināllietas iztiesāšanu par cigarešu kontrabandu, ievedot tās Latvijā ar laivu

Daugavpils, 1.nov., LETA. Papildus liecinieku pieaicināšanai Rēzeknes tiesa Balvos līdz nākamā gada 10.janvārim atlikusi atkārtoti jaunā sastāvā skatāmās krimināllietas iztiesāšanu par cigarešu kontrabandu, ievedot tās Latvijā ar laivu, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Latgales apgabaltiesa februārī atcēla pirmās instances tiesas spriedumu apelācijas kārtībā skatāmajā krimināllietā un nosūtīja lietu atpakaļ Rēzeknes tiesai izskatīšanai jaunā sastāvā.

Krimināllietā apsūdzētajiem Ilmāram Rudusānam un Vitālijam Silagaiļam Rēzeknes tiesa Balvos tiesa piemērojusi trīs gadu, bet Oļegam Kovaļenko un Oļegam Borcovam - divu gadu nosacīto sodu. Visiem notiesātajiem kā papildu sods piemērota probācijas uzraudzība uz vienu gadu, aizliegums attiecīgi trīs un divus gadus nodarboties ar visu veidu komercdarbību. Savukārt Rudusānam piemērotas vēl arī 160 stundas piespiedu darba.

Prokurors apsūdzētajiem bija pieprasījis sodus ar brīvības atņemšanu līdz pat trim gadiem nosacīti ar un bez mantas konfiskācijas.

Minētajā krimināllietā no apsūdzētajiem un viņu aizstāvjiem bija saņemtas trīs apelācijas sūdzības.

Kā iepriekš informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Šēnberga, lai realizētu cigarešu kontrabandas ievešanu Latvijas Republikas teritorijā, organizētās grupas dalībnieki sadalīja pienākumus. Viena no apsūdzētajām personām, kura bija valsts amatpersona, izmantojot savu dienesta stāvokli, apņēmās nodrošināt netraucētu cigarešu pārvietošanu, apejot muitas kontroli.

Saskaņā ar apsūdzību kāda persona Krievijā iegādājās 209 000 ar Baltkrievijas akcīzes markām marķētu cigarešu vairāk nekā 30 541 eiro vērtībā un nodeva tās apsūdzētajām personām. Cigaretes tika nogādātas līdz vietai, no kurienes tās tālāk ar laivu pārveda pāri robežupei Latvijas teritorijā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)