Banner 980x90

Baltinavas novadā novākti vidēji vien 20% ražas

Daugavpils, 13.sept., LETA. Baltinavas novadā novākti vidēji vien 20% ražas, ir arī tādi zemnieki, kas ilgstošo lietavu un pārmirkušās zemes dēļ šogad vispār nav varējuši ar tehniku iebraukt savos laukos, lai novāktu ražu, aģentūrai LETA pastāstīja Baltinavas novada domes priekšsēdētāja Sarmīte Tabore (Mēs-Baltinavai).

Pēc veiktajiem aprēķiniem zemnieku zaudējumi uz vienu hektāru ir līdz pat 700 eiro, per negūtu peļņu šobrīd neviens pat vairāk nerunā. Diemžēl pašreizējā kārtība paredz, ka uz kompensācijām var pieteikties vien tie zemnieki, kuru lauki joprojām ir zem ūdens, savukārt tie, kam lauks neatrodas zem ūdens, bet kurā tehnika nevar iebraukt, jo zeme ir pārmirkusi, - nē, kaut arī izredžu novākt ražu nav ne vieniem, ne otriem.

Izmantojot situāciju, jau uzradušies uzņēmēji, kas piedāvā zemniekiem sēklu par 500 eiro par tonnu. Par tik augstu cenu to var iegādāties tikai retais, turklāt patlaban nav skaidrības vai vispār ir vērts ko darīt, jo zeme ir pārmirkusi un tehnika uz lauka nevar uzbraukt.

Lai novērtētu situāciju pēc vakardienas lietusgāzēm, atbildīgās personas ir devušās apsekot novada ceļus un caurtekas. Ir cerība, ka vakardienas lietavas lielus postījumus Baltinavas novada ceļu infrastruktūrai tomēr nebūs nodarījušas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)