Banner 980x90

Baltinavas vidusskolā atzīmē Sveču dienu

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Pēc latviešu tautas ticējumiem, 2.februārī svinama Sveču diena (Ziemas Māras diena) – tai par godu arī viss mēnesis saucams par Sveču mēnesi. Šo dienu otrdien, 2.februārī atzīmēja arī Baltinavas vidusskolā, pilsētas informācijas portāls Balvi24.lv uzzināja Baltinavas novada pašvaldībā.

Latviešu tautas ticējumi Sveču dienas nozīmi skaidro vienkārši: tas ir ziemas vidus, kad vēlams stipri smieties, lai būtu jautrs un labs gads, vēlams liet sveces, ieliekot tajās savus gaišu domu vēlējumus. Baltinavas vidusskolas mazpulcēni pēc stundām 2.februāra pēcpusdienā piedalījās aizraujošā un ļoti praktiskā sveču liešanas procesā.

Daloties pieredzē, mazpulcēni iesaka sveces liet no mājās palikušiem sveču atlikumiem, kurus izkausē un lej izgrebtā apelsīnā. Kad sveķi sacietē, tad ir iespēja apelsīna mizā izgriezt dažādus rakstus, kuri spīdēs, dedzinot sveci. Lai sveces būtu aromātiskākas, tās var izrotāt arī ar krustnagliņām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)