Banner 980x90

Balvu un Rugāju novada pašvaldības sadarbosies ar Latvijas Universitāti

Daugavpils, 16.febr., LETA. Vizītes gaitā Balvos Latvijas Universitātes rektors Indriķis Muižnieks, Balvu novada domes priekšsēdētāju Aigars Pušpurs (ZZS) un Rugāju novada domes priekšsēdētāja Sandra Kapteine ("Vienoti novadam") parakstījuši sadarbības līgumu, aģentūru LETA informēja Balvu novada pašvaldībā.

Parakstītais dokuments paredz sadarbību novada iedzīvotāju izglītības līmeņa paaugstināšanai, mūžizglītības koncepcijas īstenošanai un novada ekonomikas straujākai attīstībai.

Sadarbība paredzēta informācijas apmaiņā, studējošo prakses iespēju nodrošināšanā, bibliotēku izmantošanā un bibliotēku fonda paplašināšanā, kopīgā projektu izstrādē, konferenču un semināru organizēšanā, studējošo kvalifikācijas, bakalaura un maģistra darbu tematu virzienu izstrāde saskaņā ar novada attīstības programmu.

Augstskolas vadītājs atzina, ka Latvijas Universitāte ar lielu interesi un cerībām skatās uz to, ko varētu izdarīt kopā ar Latvijas novadiem. "Ceram, ka no reģioniem vairāk studentu parādīsies arī Rīgā, lai studētu tās jomas, kuras nevar studēt "tepat pie mājas," uzrunājot klātesošos, atzina Muižnieks.

Sakot, ka zinības apgūt nekad nav par vēlu un to nekad nav par daudz, cerību, ka turpmākā sadarbība būs produktīva, pauda Balvu novada domes priekšsēdētājs Pušpurs.

Patlaban aptuveni 15% studējošo LU ir no Austumlatvijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)